Jurgen Vanlerberghe trekt dan toch de lijst Samen

Poperinge - Samen - Bryan Vanderhaeghe, Bavo Vanden Broeck, Nathalie Vandevoorde, Jurgen Vanlerberghe en Marjan Chapelle Foto MD
Redactie KW

De Poperingse schepen Jurgen Vanlerberghe trekt voor de derde opeenvolgende keer de lijst van Samen voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober. Sommigen speculeerden dat een van de nieuwkomers die lijst zou trekken, na het zware verlies bij de vorige verkiezingen.

Jurgen Vanlerberghe (49): “Dat we nu pas uitpakken met de naam van de lijsttrekker, heeft veel te maken met het feit dat ik zelf lang de boot heb afgehouden. We hadden binnen de groep de afspraak dat we aan een grondige vernieuwing wilden werken, met mij als architect. In die optiek vond ik het niet meer dan normaal dat eerst alle aandacht ging naar de vorming van een nieuwe en stevige ploeg. Nu dat team er staat, was voor mij de tijd rijp om de kapiteinsband opnieuw te omgorden.”

De kandidaten

Bediende Marjan Chapelle (45) staat op de tweede plaats, kapper Bryan Vanderhaeghe (31) kreeg stek drie. Op de vierde plaats staat zelfstandige Nathalie Vandevoorde (51) uit Roesbrugge. Plaats vijf is voor evenementenorganisator Bavo Vanden Broeck (44), vooral gekend van het Festival Dranouter. Hij woont in Reningelst.

Op zes staat Horeca-uitbater Jork de Wit (42). Zeven is voor zelfstandige Stefanie Demaeght (39). Op plaats acht vinden we bediende Katia Vandamme (44). Negen is voor Leila Nakkach (45), nu winkelierster en binnenkort uitbaatster van café Brittannia. Op tien vinden we klantenadviseur Pieterjan Vallaeys (31), op elf student Guillaume Durnez (22). Op de twaalfde plaats staat bediende Lilith Desmedt (21), op dertien student Jan Ramon (19) uit Watou. Veertien is voor Marieke Masson, met haar 18 jaar de jongste kandidaat. Zij is studente en woont ook in Watou. Op vijftien staat Joere Verslype (29). Hij is verkoper-verzorger van tropische vissen en reptielen en woont in Proven. Kyani Lahoutte (26) staat op de zestiende plaats. Zij is kapster. De zeventiende plaats is voor animator Hannes Parent (28). Zelfstandige Heidi Christiaen (44) staat op plaats achttien. Ancien Rudy Bordeyne (51) is arbeider en staat op de negentiende plaats. Keukenhulp Marianne Cappoen (47) en bouwvakker Bart Vanbrabant (50) staan op twintig en eenentwintig. Zij zijn getrouwd, en wonen in Reningelst. Sylvia Dubois (43) is huishoudhulp en staat op tweeëntwintig. Günther Vanlerberghe (47) is boekhouder bij de politie en broer van de lijsttrekker. Hij kreeg plaats drieëntwintig. Zelfstandige Sophie Meaux (38) staat op de voorlaatste van de vijfentwintig plaatsen, en gewezen OCMW-voorzitter Mark Paelinck (64) uit Proven is lijstduwer.

Jongste lijst?

Lijsttrekker Jurgen Vanlerberghe: “Ik denk dat we met een gemiddelde leeftijd van 38 jaar en 9 maanden wel eens de jongste lijst zouden kunnen hebben. En wellicht zijn we ook de enige partij met een niet-Belg op de lijst.” (Jork de Wit is Nederlander. Maar eens geregistreerd, mag hij kandideren. Het enige ambt dat hij niet kan bekleden, is dat van burgemeester, red.). (AHP)

Jurgen Vanlerberghe is tevens lijsttrekker van de SP.A voor het district Oostende-Westhoek voor de provincieraadsverkiezingen, en dus kandidaat-gedeputeerde.