Jongste gemeenteraadslid Heuvelland laat zich al na één maand vervangen door ervaren rot van 65

Redactie KW

Op de gemeenteraad van maandagavond legde oud-schepen Etiënne Gaudissabois (CD&V) de eed af als gemeenteraadslid.

Hij vervangt de hoogzwangere Bea Bauw (CD&V), die pas vorige maand de eed aflegde.

Hoewel ze pas in maart dit jaar haar eed aflegde als gemeenteraadslid, en daarmee eerste schepen Wieland De Meyer (Gemeentebelangen) van de troon stootte als jongste gemeenteraadslid, moet de hoogzwangere Bea Bauw (27) verstek geven voor de gemeenteraad om medische redenen, wellicht tot oktober of november.

Ze wordt vervangen door Etiënne Gaudissabois uit Wijtschate. Etiënne Gaudissabois (65) is geen onbekende in de Heuvellandse politiek. In 1994 werd hij gemeenteraadslid. De volgende legislatuur schopte hij het tot schepen van onder meer Openbare Werken. Ook na de verkiezingen van 2006 werd hij opnieuw schepen, maar hij gaf eind 2008 de fakkel door aan partijgenoot Nicole Demuynck. Hij bleef zetelen als gemeenteraadslid tot de gemeenteraadsverkiezingen van 2012. Na de verkiezingsnederlaag van CD&V moest hij zijn zitje afstaan.

Etiënne is getrouwd met Monique Vandesompele en vader van Evelyne, Stefaan en Dimitry. Beroepshalve baat hij een gemengd landbouwbedrijf uit in de Hollebekestraat in Wijtschate.

(TOGH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.