Jongeren vervolledigen lijst van Open VLD+ in Harelbeke

Vijf jongeren vervolledigen de lijst van Open VLD+ Harelbeke. “We geven jongeren de kans. Zo is de lijst een mix van heel wat jong talent en ervaren namen”, zegt lijsttrekker en kandidaat-burgemeester Michaël Vannieuwenhuyze.

We zien Cedric Van Den Bussche, Fleur Decoster, Siemen Caveye, Lise-Marie Platteau, Michaël Vannieuwenhuyze en Arieke Delaere. © PVH

Nadat eerder bekend raakte dat Elke Casselein en Wim Mestdagh uit Stasegem, Noë Nachtergaele uit Bavikhove en Dieter Vandenberghe uit Hulste in de top tien staan, komt Open VLD+ nu met de volledige lijst uit. De laatste vijf namen zijn Fleur Decoster, Arieke Delaere, Lise-Marie Platteau, Siemen Caveye en Cedric Van Den Bussche. “De lijst is niet zomaar samengesteld, we zijn heel zorgvuldig tewerk gegaan. Ik ben dan ook heel trots op het resultaat en durf te zeggen dat we met de sterkste lijst ooit naar de kiezer trekken”, aldus Michaël Vannieuwenhuyze.

Cedric Van Den Bussche (23) is leider bij Chiro Bavikhove en beroepshalve technisch tekenaar. Hij krijgt de vierde plaats toegewezen. Op zes staat student Politieke Wetenschappen Siemen Caveye (19). Hij is hoofdleider bij Chiro Tijl & Nele. Lise-Marie Platteau (22) is de derde jongere in de top tien. Ze is net afgestudeerd als master in de rechten en doet er volgend jaar nog een extra jaar bij op de ULB. Lise-Marie was jarenlang leidster bij de Scouts Harelbeke. Met Fleur Decoster (31) en Arieke Delaere (29) staan er nog twee jongedames met een verleden bij de jeugdverenigingen op de lijst. De top vijftien wordt vervolledigd door Darline Deblock (54), Delphine Decock (38) en oud-gemeenteraadslid Vincent Declercq (40).

“Politiek voor en tussen de mensen, met gezond verstand en hard werken”

“We willen heel wat jonge mensen de kans geven om te groeien en kunnen ook op heel wat ervaring rekenen. Zowel huidig schepen Michaël Vannieuwenhuyze, Vincent Declercq en ikzelf als oud-gemeenteraadsleden kunnen de jongeren heel wat bijbrengen”, aldus een tevreden voorzitter André Vanassche. “Daarnaast hebben we ook heel wat mensen die zich de voorbije jaren in het verenigingsleven hebben ingezet of de politiek van nabij hebben gevolgd. Zij kunnen een nuttige bijdrage leveren in het belang van onze stad.”

Verdere namen zijn Cindy Defoort, Martine Simoens, Sophie Terryn, Roos Vanassche-Matton, Josiane Vandenbulcke, Brigitte Vanhauwaert, Johan Balcaen, Didier Derez, Bart Desmet en Jean-Dominique Laus. De lijst wordt geduwd door Fhilip Vannieuwenhuyze, Krist Vanden Broucke, Susy Vandekerckhove en eregemeenteraadslid André Vanassche op plaats 29. “Onze lijst is zorgvuldig samengesteld en representatief voor wat we de afgelopen jaren hebben gerealiseerd: politiek voor en tussen de mensen, met gezond verstand en hard werken. Elke kandidaat die op de lijst staat weet dat dit de kernwoorden zijn die ook in de praktijk moeten worden omgezet”, besluit Michaël Vannieuwenhuyze.

(PVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.