Jonge kandidaat Lore Appels versterkt CD&V Oudenburg

Lore Appels versterkt de CD&V-lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen, tot groot genoegen van lijsttrekker Peter Velle. © LIN
Laurette Ingelbrecht

Lore Appels uit de Cono van Einelaan is de nieuwe aanwinst op de CD&V-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober. “De ideeën van deze partij spreken mij aan”, legt Lore haar keuze uit.

Met het aantrekken van Lore Appels (20) op de lijst van CD&V wordt de spons geveegd over een jarenlange vete tussen CD&V en de familie Devriendt. Lore is immers de kleindochter van Jacques Devriendt, die zo’n 20 jaar geleden samen met onder meer Erna Coene en Koen Appels met DIS, een scheurlijst van CD&V, naar de gemeenteraadsverkiezingen trok.

Lore is de dochter van Koen Appels en Mieke Devriendt en de zus van Bert en Maarten. Ze zit in haar tweede jaar lerarenopleiding economie en wiskunde aan Vives in Brugge. Lore heeft een uitgebreid palet aan hobby’s waaronder ballet dansen, acteren en zingen. Ze was ook heel actief in haar vroegere school, Sigo Gistel.

Mensen samen brengen

“Ik ben me bewust van mijn engagement. Als ik me ergens voor inzet, maak ik er ook tijd voor. Valse beloftes zijn niet aan mij besteed”, vertelt Lore. “Ik wil met alle leeftijdsgroepen omgaan, niet alleen met de jongeren, en hoop veel te kunnen leren van de oudere generatie. Het is interessant om overal bij te zijn, mensen samen te brengen en te luisteren.”

“Ik wil de Oudenburgenaars nog meer naar buiten lokken. Het begint hier wel al op gang te komen, maar moet nog beter”, is een van Lores aandachtspunten.

“Waarom CD&V? Wel, omdat de ideeën van deze partij mij het meest aanspreken. En ook omdat ik achter Peter Velle sta. Als er iemand is die hier burgemeester moet worden, dan is hij het wel. Peter komt altijd onder de mensen”, prijst Lore haar lijsttrekker.

“Wij hebben voor Lore gekozen omwille van haar engagement en haar positieve ingesteldheid. We hebben in onze partij dynamische mensen nodig”, vult Peter Velle aan.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.