"Overwoekering aan afficheborden, zevenentwintig brochures van dezelfde partij of van elke persoon op de lijst een kaartje, het stoorde vele Ieperlingen mateloos tijdens de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen. Qua verkiezingsdrukwerk hebben sommige partijen zich weer volledig en zonder milieubewustzijn laten gaan. Bij Groen Ieper houden we dit altijd beperkt tot enkele flyers, affiches en één eindbrochure. Toch vond onze Jong Groen afdeling ook dat al net iets te veel en maakten we samen de belofte om dit drukwerk te compenseren na de verkiezingen door het planten van bomen", klinkt het bij Groen.

"We kozen voor een inheemse boomsoort, de Prunus avium of de zoete kers, aangekocht in de Buxushoeve. Ze werden ook bewust in november geplant omdat dit zo werd aangeraden door Natuurpunt en Felix, ons Jong Groen lid met de groenste vingers."

Groen heeft dit weekend al 15 bomen kunnen planten, maar zou graag één boom zetten per kandidaat. Aangezien niet alle kandidaten over een tuin beschikken willen ze een oproep lanceren naar de Ieperlingen.

"Heb je nog een plekje in jouw tuin zodat we aan 31 bomen kunnen geraken? Geef ons dan een seintje en dan komen we in de loop van 2019 in jouw tuin een boom planten. Zo zorgen we samen voor meer zuurstof in onze stad en deelgemeenten!", besluiten ze.

"Overwoekering aan afficheborden, zevenentwintig brochures van dezelfde partij of van elke persoon op de lijst een kaartje, het stoorde vele Ieperlingen mateloos tijdens de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen. Qua verkiezingsdrukwerk hebben sommige partijen zich weer volledig en zonder milieubewustzijn laten gaan. Bij Groen Ieper houden we dit altijd beperkt tot enkele flyers, affiches en één eindbrochure. Toch vond onze Jong Groen afdeling ook dat al net iets te veel en maakten we samen de belofte om dit drukwerk te compenseren na de verkiezingen door het planten van bomen", klinkt het bij Groen. "We kozen voor een inheemse boomsoort, de Prunus avium of de zoete kers, aangekocht in de Buxushoeve. Ze werden ook bewust in november geplant omdat dit zo werd aangeraden door Natuurpunt en Felix, ons Jong Groen lid met de groenste vingers."Groen heeft dit weekend al 15 bomen kunnen planten, maar zou graag één boom zetten per kandidaat. Aangezien niet alle kandidaten over een tuin beschikken willen ze een oproep lanceren naar de Ieperlingen. "Heb je nog een plekje in jouw tuin zodat we aan 31 bomen kunnen geraken? Geef ons dan een seintje en dan komen we in de loop van 2019 in jouw tuin een boom planten. Zo zorgen we samen voor meer zuurstof in onze stad en deelgemeenten!", besluiten ze.