Jong CD&V deelt verfborstels uit tegen extra parkeerplaatsen De Leet

(foto TOGH)
Redactie KW

Jong CD&V Ieper deelde voor de gemeenteraad symbolisch schilderborstels en witte verf uit aan de gemeenteraadsleden als protest tegen het voornemen van het stadsbestuur om opnieuw meer parkeerplaatsen te voorzien in de gewijzigde plannen voor de heraanleg van de Leet.

Voor de start van de gemeenteraad op maandagavond hield Jong CD&V Ieper een actie naar aanleiding van de aangepaste plannen voor de Leet die het stadsbestuur recent bekendmaakte. “De fonteinen vinden we zeker een goed idee”, zegt Dieter Bonny van Jong CD&V Ieper. “Het zijn de 57 bijkomende parkeerplaatsen die het stadsbestuur in de nieuwe plannen voor de Leet heeft opgenomen waar we ons niet in kunnen vinden. In veel steden zien we een duidelijke beweging naar autoluwe stadskernen met meer open ruimte en meer groen, een beweging die het vorige stadsbestuur ook aan het maken was met onder meer de aanleg van verschillende randparkings en de toenmalige plannen om van de Leet een groen, open en gezellig plein te maken.”

Zonder inspraak

“Daar komt nog eens bij dat de oorspronkelijke plannen er gekomen zijn na een ruim inspraakbeleid”, vult Jordy Dehaene, voorzitter van de jongerenpartij, aan. “Verschillende raden werden geconsulteerd, er was ruime inzage van de plannen mogelijk, er waren infovergaderingen… De nieuwe plannen komen er plots, zonder teken van inspraak en op vraag van enkelen. Dit is nochtans het stadsbestuur dat inspraak begin dit jaar nog zo hoog in het vaandel droeg.”

Verfborstels

Daarom besloot Jong CD&V Ieper maandagavond een actie te houden. Aan de ingang van het stadhuis was het de bedoeling dat de jongerenpartij aan elk gemeenteraadslid uit de meerderheid een verfborstel om met witte verf de nieuwe parkeerplaatsen te kunnen aanduiden. “Als het stadsbestuur dan toch zo graag extra parkeerplaatsen in het stadscentrum wil aanleggen, zullen ze de verfborstels zeker kunnen gebruiken”, aldus de jongerenpartij.

De meeste gemeenteraadsleden van de meerderheid waren extra vroeg naar de gemeenteraad gekomen waardoor de actie wat in het water viel. (TOGH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.