Jong CD&V Brugge wil Holle Bolle Gijs achterna voor propere binnenstad

© SVV
Redactie KW

De youngsters van CD&V Brugge willen nieuwe technologie inschakelen om mensen aan te sporen hun vuilnis in openbare vuilnisbakken te gooien.

In het beleidsprogramma voor de komende legislatuur spreekt de stad Brugge de ambitie uit om tot een zogenaamde smart city uit te groeien. Zo wil het stadsbestuur gebruik maken van chips om aan te geven wanneer openbare vuilnisbakken binnen de stadswallen vol zijn.

Innovatieve oplossingen

“Op die manier zouden de ophalers kunnen achterhalen wanneer ze op welke plaatsen moeten langsgaan”, oppert Febe Baekelandt, voorzitster van Jong CD&V Brugge.

Nog altijd zijn er heel wat mensen die hun vuilnis op straat gooien in plaats van in de openbare vuilnisbakken te deponeren. Ook daar kan een innovatieve toepassing soelaas brengen, oordeelt Jong CD&V Brugge. “Zo zouden er in de openbare vuilnisbakken sensoren aangebracht kunnen worden die detecteren wanneer er vuilnis in gegooid wordt”, vervolgt CD&V-gemeenteraadslid Joannes Logghe.

“Als dit gebeurt, kan er een geluid afspelen. Een leuk effect dat, zo is wetenschappelijk aangetoond, mensen stimuleert om hun vuilnis in die vuilnisbak te deponeren. Een bekend voorbeeld is Holle Bolle Gijs in het attractiepark en recreatiecomplex De Efteling in Kaatsheuvel.” (SVV)


Het voorstel van Jong CD&V Brugge bestaat erin om te opteren voor een geluidje als in dit voorbeeld van een eindeloze put https://youtu.be/tcrhp-IWK2w.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier