Johnny Devey werd geboren op 4 juli 1954, is gehuwd met Viviane Lamote en heeft een dochter en een zoon. Hij stapte in 1982 in de lokale politiek en behaalde bij zijn eerste verkiezingen 388 voorkeurstemmen voor Gemeentebelangen (later VLD, red.). Zes jaar later behaalde hij 420 voorkeurstemmen. In 1993 belandde hij in de gemeenteraad toen hij de plaats in nam van Gabriel Deman. Devey slaagde er in om een jaar later 462 kiezers naar zich toe te trekken en bij de herverkiezingen in 1995 kleurden 732 Middelkerkenaars het bolletje naast zijn naam rood. In 2000 haalde hij 933 voorkeurstemmen en werd hij schepen, in 2006 kreeg hij 1.589 voorkeurstemmen en in 2012 waren dat er nog 1.280. Bij de jongste gemeenteraadsverkiezingen was hij echter geen kandidaat meer.

Grote events als Zomerhit kwamen door mij naar onze gemeente

Johnny Devey vindt dat hij aan de basis ligt van veel puike realisaties in Middelkerke. "Als schepen van Toerisme ben ik er in geslaagd om grote evenementen zoals de Zomerhit naar Middelkerke te halen en als sportschepen heb ik meegeholpen om de cyclocross te brengen waar hij nu staat. Ik stond ook op de voorste rij bij de verdere uitbouw van het sportpark en heel wat andere realisaties", zegt de schepen. Hij is een visser in hart en nieren en trekt daarvoor maar al te graag naar Noorwegen. "Ik ga er deze maand opnieuw naartoe. Verder val ik zeker niet in een zwart gat, want ik zet me verder in voor de Columbus Noordzeevissers in Middelkerke en de bloeiende zaak van mijn zoon Nathaniël op de Zeedijk, tearoom Riviera", vertelt Johnny Devey verder.

Held van iedereen

Hij was ook jarenlang lid van de brandweer in Middelkerke en beleefde naar eigen zeggen het meeste genoegen en de grootste voldoening als voorzitter van de IKWV, waar hij nu ere-voorzitter is geworden. "Ik heb veel mensen leren kennen en altijd geprobeerd om alles te doen wat in mijn mogelijkheden lag, maar ik heb ook geleerd dat je nooit de held van iedereen kan zijn", besluit Johnny Devey.

Johnny Devey werd geboren op 4 juli 1954, is gehuwd met Viviane Lamote en heeft een dochter en een zoon. Hij stapte in 1982 in de lokale politiek en behaalde bij zijn eerste verkiezingen 388 voorkeurstemmen voor Gemeentebelangen (later VLD, red.). Zes jaar later behaalde hij 420 voorkeurstemmen. In 1993 belandde hij in de gemeenteraad toen hij de plaats in nam van Gabriel Deman. Devey slaagde er in om een jaar later 462 kiezers naar zich toe te trekken en bij de herverkiezingen in 1995 kleurden 732 Middelkerkenaars het bolletje naast zijn naam rood. In 2000 haalde hij 933 voorkeurstemmen en werd hij schepen, in 2006 kreeg hij 1.589 voorkeurstemmen en in 2012 waren dat er nog 1.280. Bij de jongste gemeenteraadsverkiezingen was hij echter geen kandidaat meer.Johnny Devey vindt dat hij aan de basis ligt van veel puike realisaties in Middelkerke. "Als schepen van Toerisme ben ik er in geslaagd om grote evenementen zoals de Zomerhit naar Middelkerke te halen en als sportschepen heb ik meegeholpen om de cyclocross te brengen waar hij nu staat. Ik stond ook op de voorste rij bij de verdere uitbouw van het sportpark en heel wat andere realisaties", zegt de schepen. Hij is een visser in hart en nieren en trekt daarvoor maar al te graag naar Noorwegen. "Ik ga er deze maand opnieuw naartoe. Verder val ik zeker niet in een zwart gat, want ik zet me verder in voor de Columbus Noordzeevissers in Middelkerke en de bloeiende zaak van mijn zoon Nathaniël op de Zeedijk, tearoom Riviera", vertelt Johnny Devey verder. Hij was ook jarenlang lid van de brandweer in Middelkerke en beleefde naar eigen zeggen het meeste genoegen en de grootste voldoening als voorzitter van de IKWV, waar hij nu ere-voorzitter is geworden. "Ik heb veel mensen leren kennen en altijd geprobeerd om alles te doen wat in mijn mogelijkheden lag, maar ik heb ook geleerd dat je nooit de held van iedereen kan zijn", besluit Johnny Devey.