John Crombez: “Alle lijnen blijven open” na gesprek met Groen

John Crombez, hier met SP.A-fractieleider in Oostende Jeroen Soete: "We kiezen nog niet voor de oppositie." © HH
Redactie KW

SP.A Oostende kiest nog niet voor de oppositie. Vanmiddag was er een ‘constructief’ gesprek met Groen en volgens Crombez ‘blijven alle lijnen open’.

Hoewel Groen woensdagavond groen licht gaf om gesprekken te voeren over een coalitie met Open VLD, N-VA en CD&V, stond vandaag ook nog een gesprek met John Crombez gepland. Dat begon om 16 uur en was even na vijf afgelopen. “Het was een constructief geprek”, zegt SP.A-woordvoerster Sarah Vandecruys na afloop, en “alle lijnen blijven open.”

Het Laatste Nieuws zette deze namiddag op zijn website dat SP.A Oostende voor de oppositie kiest. Dat moet blijken uit een mail van lokaal voorzitter Stefanie Monsaert, die de krant in handen kreeg. Ze schrijft er aan de leden dat de partij nu verplicht is om ‘onder leiding van John Crombez sterke oppositie te voeren, dicht bij de Oostendenaars’.

Vrij snel na het lanceren van het bericht kregen we reactie van Sarah Vandecruys. “Het klopt niet“, stelt ze klaar en duidelijk. “Stefanie Monsaert stuurde een mail naar de leden, maar had het daarbij over beide opties: ofwel meerderheid, ofwel oppositie. In het bericht van Het Laatste Nieuws wordt enkel die laatste optie er uit gelicht.”

Kans klein voor Stadslijst

De Stadslijst, het verruimde SP.A-project in Oostende, wil dus nog alle opties open laten en legt zich nog niet neer bij een oppositiekuur. IJdele hoop wellicht, want de kans lijkt klein dat Groen, na de beslissing van woensdagavond om verder met Bart Tommelein te praten, toch nog in een coalitie met de Stadslijst zou stappen.

(HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier