Johan Vande Lanotte trekt energiegroep bij de Partij van de Europese Socialisten

© BELGA
Redactie KW

Johan Vande Lanotte (SP.A) heeft de leiding gekregen in de zogenaamde High Level Group rond energie binnen de Partij van de Europese Socialisten (PES).

Hij kreeg die taak vorig weekend toegewezen tijdens het tiende congres van de PES dat deze keer plaats vond in de Hongaarse hoofdstad Boedapest.

Tijdens dit congres, dat twee keer in vijf jaar tijd georganiseerd wordt, werd minister van staat Johan Vande Lanotte gevraagd om de leiding te nemen over de nieuw opgezette Europese High Level Group rond Energie. Deze groep komt er op vraag van de Duitse vice-Kanselier Sigmar Gabriel (SPD) die van het energievraagstuk een Europese topprioriteit wenst te maken.

“Het is een enorme uitdaging om het energievraagstuk ook in Europa op de lijst met topprioriteiten te plaatsen. Met mijn ervaring in deze materie kan ik de juiste elementen aanbrengen om het thema Energie voluit onder de Europese aandacht te brengen”, aldus Vande Lanotte over zijn aanstelling.

De Partij van de Europese Socialisten (PES) verzamelt de socialisten, de sociaal-democraten en de Labour-partijen in de Europese Unie. Op dit congres werd Sergei Stanishev tevens herverkozen als PES-president voor de komende 2,5 jaar.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.