Johan Vande Lanotte was lijstduwer voor sp.a. "Mijn campagne in Oostende was mijn laatste campagne met inzet", vertelt de voormalige burgemeester van Oostende. "Deze keer had ik geen persoonlijke ambitie. Met mijn plaats als lijstduwer op de Kamerlijst wou ik de partij helpen om die derde zetel te behalen. Dat is helaas niet gelukt. We komen ongeveer een half procent te kort en dat is jammer."

Met meer dan 15.000 voorkeurstemmen is hij wel best tevreden met zijn persoonlijke resultaat. "Ik had gehoopt om tussen 15.000 en 20.000 stemmen te behalen en die heb ik nipt gehaald." Op de opmerkelijke overwinning van het Vlaams Belang wenst het sp.a-coryfee niet te reageren. "De analyse van de resultaten laat ik over aan onze voorzitter John Crombez. Daar wens ik geen commentaar op te geven."

(BELGA)

Johan Vande Lanotte was lijstduwer voor sp.a. "Mijn campagne in Oostende was mijn laatste campagne met inzet", vertelt de voormalige burgemeester van Oostende. "Deze keer had ik geen persoonlijke ambitie. Met mijn plaats als lijstduwer op de Kamerlijst wou ik de partij helpen om die derde zetel te behalen. Dat is helaas niet gelukt. We komen ongeveer een half procent te kort en dat is jammer."Met meer dan 15.000 voorkeurstemmen is hij wel best tevreden met zijn persoonlijke resultaat. "Ik had gehoopt om tussen 15.000 en 20.000 stemmen te behalen en die heb ik nipt gehaald." Op de opmerkelijke overwinning van het Vlaams Belang wenst het sp.a-coryfee niet te reageren. "De analyse van de resultaten laat ik over aan onze voorzitter John Crombez. Daar wens ik geen commentaar op te geven."(BELGA)