Johan Coulembier zegt politiek in Bellegem vaarwel na 21 jaar

Redactie KW

In december vorig jaar ruimde Johan Coulembier in de OCMW-raad plaats voor Nic Cattebeke. Meteen trok de 64-jarige Bellegemnaar, die ook een jaar schepen van Kortrijk was, een streep onder zijn politieke leven.

In 2012 stond Johan Coulembier nog op de CD&V-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Hij kreeg 999 voorkeurstemmen, maar greep naast een zitje in de Kortrijkse gemeenteraad. Maar werkloos langs de kant zitten was er daarna niet bij : hij ging voor CD&V in de OCMW-raad zetelen. Eind vorige maand gaf hij de fakkel door aan Heulenaar Nic Cattebeke. “Dat werd eind 2012 zo afgesproken binnen de partij”, zegt Johan. “Ik zou de eerste drie jaar voor mijn rekening nemen, Nic de laatste drie jaar.”

De Bellegemnaar (64) besloot meteen ook om niet meer actief bezig te zijn met politiek. “Ik ben 21 jaar bezig geweest en ik vind dat genoeg. Niet dat ik de politiek niet zal missen, maar voor mij persoonlijk is het genoeg geweest. Al wil ik mijn partij wel nog blijven steunen waar mogelijk. Zo wil ik nog de fractievergaderingen van de CD&V bijwonen als het om de OCMW-raad gaat.”

Woonzorgcentrum

Johan is bovendien trots op wat hij de voorbije twintig jaar hielp verwezenlijken in zijn thuishaven Bellegem. “In die paar decennia werd Bellegemplaats heraangelegd, net als de Doornikserijksweg. De site Emdeka wordt klaar gemaakt om er een zone voor lokale bedrijven van te maken. En dan is er nog oc De Wervel, dat in die twintig jaar tot tweemaal toe werd aangepast. Als laatste project wil ik het nog te bouwen woonzorgcentrum vermelden. Achttien jaar geleden was er al sprake van eentje in Bellegem, maar toen werd er gekozen voor Aalbeke. Ik ben alvast blij dat ik mee aan de kar kon duwen voor het nieuwe woonzorgcentrum in Bellegem.”

(Axel Vandenheede)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.