Joachim Coens lijsttrekker CD&V in Damme

Joachim Coens, die de lijst zal trekken, en schepen Eveline Van Quekelberghe. © PDV
Redactie KW

CD&V Damme trekt met burgemeester Joachim Coens als lijsttrekker naar de gemeenteraadsverkiezingen. Eerste schepen Eveline Van Quekelberghe krijgt de tweede plaats.

De mandatarissen, leden en sympathisanten van CD&V Damme kwamen zaterdagavond bijeen in de hallen van het stadhuis van Damme voor de nieuwjaarsreceptie. Het stadhuis liep goed vol en er waren zelfs bestuursleden van andere partijen die uit nieuwsgierigheid een kijkje kwamen nemen. Gastspreker was Tom Vandenkendelaere, Europarlementslid uit Roeselare voor CD&V. In zijn toespraak besprak hij uitgebreid de Europese en wereldproblematiek en de belangrijke impact van de Europese Unie op het dagdagelijkse leven.

In dit verkiezingsjaar was het uiteraard vooral uitkijken naar nieuws over de lijstvorming en dat kwam er gelukkig ook. CD&V Damme hield haar electorale kaarten lang tegen de borst maar gisteren bracht Dirk Dalle, voorzitter van CD&V Damme, dan toch enige duidelijkheid. Zoals enigszins te verwachten trekt CD&V met burgemeester Joachim Coens naar de keizer. Coens is burgemeester sinds de zomer van 2014, in opvolging van burgemeester Dirk Bisschop die op 1 mei van dat jaar in een verkeersongeluk om het leven kwam. Joachim Coens was in het jaar 2000 ook al eens lijsttrekker maar moest toen, na een bittere strijd, de duimen leggen voor Dirk Bisschop die zowat 300 stemmen meer haalde en de sjerp opeiste. De tweede plaats op de lijst is voor eerste schepen Eveline Van Quekelberghe, nu bevoegd voor onder meer Jeugd en Groenbeheer. Over de andere plaatsen op de lijst werd nog niet gecommuniceerd maar voorzitter Dirk Dalle maakte wel duidelijk dat de schepenen een mooie plaats krijgen en dat er ook ruimte zal zijn voor verjonging en vernieuwing.

(PDV – foto PDV)