Joachim Coens legt eed af als burgemeester van Damme

© MVN
Redactie KW

Ook Joachim Coens mocht langs gaan bij gouverneur Carl Decaluwé voor zijn eedaflegging. Hij volgt zichzelf op als burgemeester van Damme.

Joachim Coens is burgemeester van Damme sinds 2014, toen hij als eerste schepen de bij een verkeersongeluk omgekomen burgemeester Dirk Bisschop opvolgde. Coens kreeg bij de jongste gemeenteraadsverkiezingen maar liefst 2739 voorkeurstemmen en zijn lijst CD&V + behaalde zestien van de 21 zetels. Een bijzonder sterk mandaat van de kiezer dus om zijn werk als burgemeester verder te zetten.

Joachim Coens had zijn twee zonen mee naar de eedaflegging in de ambtswoning van de gouverneur en ook de eerste schepen Eveline Van Quekelberghe en aankomend schepen Filip Babylon vergezelden de burgemeester. “Zoals dat bij elke burgemeester het geval is heb ik ook nog een gesprek gehad dat vooral ging over de veiligheidskwesties”, zegt Joachim Coens.

“We kregen ook nog een rondleiding in de ambtswoning. Het was best wel een mooi moment en ik ben ook blij dat mijn twee zonen erbij waren. Ook de steun en aanwezigheid van collega’s Eveline en Filip apprecieer ik uiteraard.”

(PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier