Joachim Coens etaleert zijn ‘zangkunsten’

Piet De Ville

Dams burgemeester en partijvoorzitter van CD&V Joachim Coens verraste zijn vele volgers en vrienden op Facebook met zijn versie van John Lennons ‘Happy Christmas (war is over)’. Over de zangtalenten van de Damse politicus zijn de meningen verdeeld …

Overweegt Joachim Coens een nieuwe carrière als zanger? Of liet hij zich even meeslepen door de sfeer van kerstmis en het vol verlangen uitkijken naar betere tijden?

In ieder geval liet de voorman van de Vlaamse christendemocraten zijn vele volgers op de sociale media even mee ‘genieten’ van zijn versie van een van de bekendste kerstsongs aller tijden: John Lennons Happy Christmas (war is over), ook wel bekend via de aanhef ‘and so this is christmas’.

https://www.facebook.com/1029564692/posts/10221362037413629/?d=n

Reactie ludieke facebookpost

Wat de aanleiding mag zijn voor deze muzikale verrassing? Helemaal duidelijk is het niet maar het lijkt erop dat de Damse burgemeester reageert op een ludieke facebookpost met de melding: ‘Burgemeesters gaan ‘optreden’ tijdens illegale lockdownfeestjes. Hoop wel dat die van ons een beetje kan zingen.’ Daarop reageerde Joachim Coens dus met ‘even een poging’ waarna hij zijn opmerkelijke zangstonde ten beste geeft.

De burgemeester, die wat ‘dromerig’ oogt, doet zijn best om toonvast te blijven maar toch zijn de meningen over zijn zangtalenten verdeeld. ‘Nog een beetje bijles nodig maar de aanhouder wint!’, ‘Horen we daar de nieuwe stadsbard?’, en ‘Het is de intentie die telt …’; het is maar een greep uit de vele reacties op het optreden van Joachim Coens die trouwens ook al aanmoedigingen mocht ontvangen van zijn collega-burgemeesters Jos Sypré uit Beernem en Françis Benoit uit Kuurne.

‘Verstrooiing brengen’

Intussen kregen we de zingende burgemeester ook aan de telefoon voor wat uitleg bij zijn muzikale intermezzo. “Goh, je moet hier niet veel achter zoeken hoor. Ik besef goed genoeg dat ik niet de beste zanger ben. Maar in deze moeilijke tijden, met korte, donkere dagen, is een beetje amusement en verstrooiing toch welgekomen, niet?”, stelt Joachim Coens.

“Laat het hierbij een uitdaging zijn naar andere burgemeesters om ook eens hun versie van een kerstsong ten berde te brengen.” (PDV)

Geplaatst door Joachim Coens op Maandag 21 december 2020