Nog anderhalve maand tot de Vlaamse, Federale en Europese verkiezingen. Toch blijft het lokaal opvallend stil, daar wil de Wevelgemse jeugdraad verandering in brengen. Op vrijdag 12 april is er 'Het Verkiezingsdebat' in het Cultuurcentrum van Wevelgem.

"We willen de inwoners van Wevelgem zo goed mogelijk informeren over de verschillende standpunten van de partijen", zegt Bas Surmont. "Gezien we het debat organiseren met onze Jeugdraad vinden we het belangrijk dat het debat gevoerd wordt voor en door jongvolwassenen. Uiteraard mikken we wel op een zo breed mogelijk publiek."

Klinkende namen

De organisatoren zijn erin geslaagd om heel wat bekende namen naar Wevelgem te brengen. Volgende politici scharen zich rond de debattafel: Felix De Clerck, Vlaams lijstduwer voor CD&V, Jeremie Vaneeckhout, Vlaams lijsttrekker voor Groen, Axel Ronse derde plaats Vlaanderen voor N-VA, Maarten Vander Stichele, eerste opvolger Vlaanderen voor Open VLD, Melissa Depraetere, tweede plaats federaal, Jouwe Vanhoutteghem eerste opvolger Vlaanderen voor PVDA en Wouter Vermeersch lijsttrekker voor de kamer voor Vlaams Belang.

De moderator voor de avond is mevrouw Joanie de Rijke zijn, journaliste voor onder meer Knack en recent inwoner van Wevelgem.

"De thema's die we zullen behandelen zijn voornamelijk migratie, milieu, de rol van de overheid en jeugdbeleid", aldus Bas Surmont. "We zullen eerst de verschillende visies van de partijen uit de doeken doen, om daarna met concrete stellingen aan de slag te gaan. Uiteraard krijgt het publiek daarna de gelegenheid om vragen te stellen aan de jonge politici."

Het verkiezingsdebat vindt plaats op 12 april in het CC Guldenberg om 20 uur. De ingang is gratis.

(SLW)

Nog anderhalve maand tot de Vlaamse, Federale en Europese verkiezingen. Toch blijft het lokaal opvallend stil, daar wil de Wevelgemse jeugdraad verandering in brengen. Op vrijdag 12 april is er 'Het Verkiezingsdebat' in het Cultuurcentrum van Wevelgem."We willen de inwoners van Wevelgem zo goed mogelijk informeren over de verschillende standpunten van de partijen", zegt Bas Surmont. "Gezien we het debat organiseren met onze Jeugdraad vinden we het belangrijk dat het debat gevoerd wordt voor en door jongvolwassenen. Uiteraard mikken we wel op een zo breed mogelijk publiek."De organisatoren zijn erin geslaagd om heel wat bekende namen naar Wevelgem te brengen. Volgende politici scharen zich rond de debattafel: Felix De Clerck, Vlaams lijstduwer voor CD&V, Jeremie Vaneeckhout, Vlaams lijsttrekker voor Groen, Axel Ronse derde plaats Vlaanderen voor N-VA, Maarten Vander Stichele, eerste opvolger Vlaanderen voor Open VLD, Melissa Depraetere, tweede plaats federaal, Jouwe Vanhoutteghem eerste opvolger Vlaanderen voor PVDA en Wouter Vermeersch lijsttrekker voor de kamer voor Vlaams Belang.De moderator voor de avond is mevrouw Joanie de Rijke zijn, journaliste voor onder meer Knack en recent inwoner van Wevelgem."De thema's die we zullen behandelen zijn voornamelijk migratie, milieu, de rol van de overheid en jeugdbeleid", aldus Bas Surmont. "We zullen eerst de verschillende visies van de partijen uit de doeken doen, om daarna met concrete stellingen aan de slag te gaan. Uiteraard krijgt het publiek daarna de gelegenheid om vragen te stellen aan de jonge politici."(SLW)