Jeugddiensten van Nieuwpoort en Middelkerke gaan voortaan nauwer samenwerken

Schepenen Natacha Lejaeghere en Bert Gunst bezegelen de samenwerking.© IV
Schepenen Natacha Lejaeghere en Bert Gunst bezegelen de samenwerking.© IV
Paul Bruneel

De jeugddiensten van Nieuwpoort en Middelkerke slaan de handen in elkaar op vlak van jeugdwerking. Het doel is om kwetsbare jongeren meer kansen te geven.

De samenwerking tussen de jeugddiensten werd al in november beklonken, maar door corona is van een echte werking nog maar weinig in huis gekomen. Beide diensten hopen dat 2021 kan worden aanzien als het echte startjaar.

Jeugdopbouwwerker Robbe Dheuninck en Jeffrey De Donder zijn er klaar voor en kunnen rekenen op de steun en medewerking van schepen van Jeugd Bert Gunst uit Nieuwpoort en zijn ambtsgenoot Natacha Lejaeghere uit Middelkerke.

Hangjongeren

Bert Gunst: “In ons strategisch plan werd bepaald dat binnen de jeugddienst een jeugdopbouwwerker wordt aangesteld om de brug te slaan met de niet-georganiseerde jeugd en in te spelen op de problematieken inzake hangjongeren en bijhorende moeilijkheden.”

De Caravanne uit Lombardsijde zal een belangrijke rol spelen in deze samenwerking. Bij de Caravanne viel het op dat meer en meer jongen van Nieuwpoort betrokken waren bij de activiteiten daar. Ook jongeren uit Lombardsijde maakten al frequent gebruik van de skate-infrastructuur in Nieuwpoort. Lode Maesen, indertijd de peetvader van De Caravanne in Lombardsijde is nu diensthoofd jeugd in Nieuwpoort. “Er komt een nieuwe werking en een mooie samenwerking met Nieuwpoort en daarom wordt meteen ook een nieuwe naam gezocht voor De Caravanne”, zegt schepen Natacha Lejaeghere uit Middelkerke. “De leeftijd van de doelgroep bij de jongeren is ook veranderd en er wordt nu vooral gewerkt met jongeren tussen de 13 en 17 jaar.” Er wordt een vrijetijdsaanbod opgesteld voor de woensdagnamiddagen en de vrijdagavonden met inspraak van de jongeren. Zowel in Nieuwpoort als in Middelkerke is men er van overtuigd dat deze samenwerking kansen zal geven aan jongen die niet aangesloten zijn bij een club of vereniging.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier