Jeannique Windels stapt op bij Open VLD Lichtervelde

Redactie KW

Jeannique Windels, voorzitter en fractieleider bij Open VLD Lichtervelde, heeft met onmiddellijke ingang haar ontslag ingediend. Voor Ole Tavernier betekent dit een terugkeer in de gemeentepolitiek.

Jeannique Windels. (Foto Kurt)
© Kurt Desplenter

Jeannique Windels heeft haar ontslag ingediend als voorzitter en gemeenteraadslid van Open VLD Lichtervelde. Jeannique volgde in 2010 de naar Menen verhuisde Rik Carpentier op als voorzitter van de partij. In de gemeenteraad was ze fractieleider. Voor beide functies moet de partij nu op zoek naar opvolging. “Ik heb inderdaad mijn ontslagbrief opgestuurd naar het gemeentebestuur”, vertelt Jeannique Windels, die werkt als kleuterleidster in ‘t VLOT.

“Ik zie de vele verplichtingen die bij het politieke ambt horen niet meer zitten. Het begon voor mij als een hobby, maar op den duur word je geleefd. Let wel: ik ben blij dat ik het gedaan heb. Maar het is nog vier jaar tot de volgende verkiezingen en ik wil iemand anders de kans geven om zich in te werken.”

Comeback Tavernier

Jeannique Windels stapt op bij Open VLD Lichtervelde

Ole Tavernier. (Foto Kurt)
© Kurt Desplenter

De partij is volop bezig met de opvolging van de voorzitter en fractieleider. Het zitje in de gemeenteraad wordt alvast zo goed als zeker ingenomen door Ole Tavernier. Hij was al gemeenteraadslid voor Open VLD tijdens de vorige legislatuur, toen hij de verhuisde Rik Carpentier kwam vervangen. Bij de laatste verkiezingen werd hij echter niet herverkozen. “Ik wacht nog op de brief die ik van de gemeente zal krijgen, ik ben immers eerste opvolger”, reageert Ole Tavernier. “Er is dus nog niks officieel. Maar met het bestuur hebben we de zaak al besproken en werd beslist dat ik de plaats van Jeannique in de gemeenteraad zal innemen.”

(TV)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.