Jean-Pierre Geelhand wordt nieuwe schepen van toerisme van Heuvelland

Jean-Pierre Geelhand. © Foto EF
Redactie KW

Op één maand van de start van de nieuwe gemeenteraad werden in Heuvelland de bevoegdheden van de schepenen bekendgemaakt. Jean-Pierre Geelhand wordt de nieuwe schepen van toerisme. Nieuwkomer Dirk Baekelandt neemt openbare werken over van Hilde Stragier.

Hilde Stragier wordt vanaf 2019 schepen van sociale zaken, welzijn en huisvesting en wordt ook voorzitster van bijzonder comité voor de sociale dienst (BCSD), dit comité is vanaf 2019 het tweede uitvoerend orgaan van het OCMW. Zoals eerder geweten was, wordt Wieland De Meyer vanaf 2021 burgemeester van Heuvelland. Het zal Bart Vanacker zijn die dan een deel van de bevoegdheden van Wieland De Meyer waaronder vrije tijd zal overnemen.

Vanacker zal dan ook schepen Jean-Pierre Geelhand vervangen als schepen van toerisme. Bart Vanacker start al in 2019 om samen met Jean-Pierre Geelhand de Merxem toerisme op te nemen. Zo blijft de continuïteit voor die dienst gewaarborgd. “Die continuïteit voor de diensten en de homogene bevoegdheidspakketten waren voor ons de belangrijkste uitgangspunten bij de verdeling. Naast uiteraard de juiste man/vrouw op de juiste plaats”, aldus Wieland De Meyer, die ook nog meegeeft dat de bevoegdheden nu wat breder geformuleerd worden. Zo wordt de schepen van vrije tijd, vanaf 2021 is dat Bart Vanacker, verantwoordelijk voor cultuur, sport en jeugd.

(MD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.