Jean-Marie Dedecker krijgt opschorting van straf voor rol in zaak van privédetective

© BELGA
Redactie KW

De rechtbank achtte hem schuldig aan schriftvervalsing door het antidateren van een contract tussen hem en de privédetective.

De 63-jarige politicus en ex-judocoach Jean-Marie Dedecker heeft vrijdag van de Hasseltse correctionele rechtbank de opschorting van de uitspraak van de veroordeling gedurende drie jaar gekregen in het proces over de inzet van een privédetective naar de mogelijke rol van Karel De Gucht (Open VLD) bij een sale-and-lease-backoperatie van het gerechtsgebouw in Veurne.

Een mondelinge overeenkomst tussen de vrouwelijke detective en Dedecker van 22 november 2008 werd pas in mei 2009 geformaliseerd door de handtekening van Dedecker op datum van 22 november 2008. De privédetective kon geen link vinden tussen De Gucht en de vennootschapsstructuur achter onder meer de sale-and-lease-backoperatie van het gerechtsgebouw in Veurne.

In een tweede dossier had Dedecker zich burgerlijke partij gesteld tegen Guy G., de voormalige voorzitter van LDD Limburg en Liesbeth S., diens vriendin, wegens het organiseren van een perslek. De rechtbank besliste vrijdag dat deze klacht voor laster en eerroof verjaard is.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier