Jean-Marie Dedecker duwt Kamerlijst voor N-VA als onafhankelijke

© BELGA
Olivier Neese

Ook de West-Vlaamse lijsttrekkers bij N-VA zijn bekend. Sander Loones trekt de Kamerlijst, de Izegemse burgemeester Bert Maertens voert de Vlaamse lijst aan.

Dan toch. Jean-Marie Dedecker neemt in mei dan toch deel aan de federale verkiezingen. De Middelkerkse burgemeester zal als onafhankelijke kandidaat de Kamerlijst voor N-VA duwen. “Als ik in mijn gemeente iets moois wil opbouwen, dan heb ik machtige vrienden nodig in Brussel. En ik geef toe: mijn ego en temperament hebben altijd heimwee gehad naar het donderdagse spreekgestoelte in de Kamer“, aldus Dedecker.

Ik mag in de Kamer mijn gedacht zeggen, zonder beperkingen. Dat heb ik zo afgesproken met mijn vrienden Theo Francken en Bart De Wever. Anders had ik het niet gedaan. Wat ik vanaf nu wel ga doen, is mijn mond wassen met zeep voor ik iets stouts zeg over mensen van N-VA”, aldus Dedecker.

Als ik in mijn gemeente iets moois wil opbouwen, dan heb ik machtige vrienden nodig in Brussel

De West-Vlaamse Kamerlijst wordt getrokken door Sander Loones uit Koksijde. Ook de N-VA-lijsttrekker voor de Vlaamse lijst is bekend. Die plek zal Bert Maertens, de huidige burgemeester van Izegem, innemen.

Eerder deze week maakte Geert Bourgeois bekend dat hij de Europese lijst zal trekken.

(ON/BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.