Volgens de nieuwe burgemeester is de verschuiving al maanden aan de gang. "Mensensmokkelaars droppen vluchtelingen ergens op de pechstrook in Nieuwpoort om hen vervolgens op of naast de autosnelweg richting Mannekensvere te doen wandelen. Slapen doen de vluchtelingen onder een brug of in schuren van landbouwers. Sommige boeren uit de buurt weten echt niet meer wat te doen nadat ze voor de zoveelste keer mensen van hun erf hebben moeten jagen. Ik moet dat boeltje daar echt opkuisen", stelt Dedecker.

Hij heeft intussen al informeel overleg gehad met Vlaams minister voor Mobiliteit Ben Weyts (N-VA). "Daarin heb ik mijn bezorgdheden bekend gemaakt. De minister beloofde de zaak te bekijken", aldus Dedecker. Of er concrete maatregelen op til zijn, weet Jean-Marie Dedecker nog niet. "Maar het zal moeten. Als er niets uit voortvloeit, kan ik de parking in het slechtste geval laten sluiten", aldus Jean-Marie Dedecker. Binnenkort zal hij naar eigen zeggen zowel minister Ben Weyts als minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) officieel aanschrijven om zijn bezorgdheden op papier verder toe te lichten.

Politieacties tegen transmigratie

Intussen probeert Dedecker, die als burgemeester ook aan het hoofd staat van politiezone Middelkerke, naar eigen zeggen kort op de bal te spelen. "In samenspraak met de korpschef zijn er politieacties tegen transmigratie gepland, zoals die op vrijdagnacht. En er werden meteen 24 transmigranten opgepakt. Dat bewijst wel iets", aldus Dedecker.

Tijdens de actie werden 23 Irakezen en 1 Iraniër opgepakt. Elf onder hen bleken eerder te zijn aangetroffen en kregen al een uitwijzingsbevel. Vijf personen bleken minderjarig te zijn. De politieactie van PZ Middelkerke was met de steun van politiezones Polder, Westkust, RIHO, de federale politie en de cavalerie, de West-Vlaamse Politieschool, een hondengeleider en een drone-team. Twee weggelopen transmigranten konden via de thermische camera van de drone en met behulp van de cavalerie worden onderschept. Of de actie veel heeft uitgehaald, valt over te twijfelen. Alle 24 werden gelost nadat ze een papier kregen met een bevel om het land te verlaten.

(BB)

Volgens de nieuwe burgemeester is de verschuiving al maanden aan de gang. "Mensensmokkelaars droppen vluchtelingen ergens op de pechstrook in Nieuwpoort om hen vervolgens op of naast de autosnelweg richting Mannekensvere te doen wandelen. Slapen doen de vluchtelingen onder een brug of in schuren van landbouwers. Sommige boeren uit de buurt weten echt niet meer wat te doen nadat ze voor de zoveelste keer mensen van hun erf hebben moeten jagen. Ik moet dat boeltje daar echt opkuisen", stelt Dedecker.Hij heeft intussen al informeel overleg gehad met Vlaams minister voor Mobiliteit Ben Weyts (N-VA). "Daarin heb ik mijn bezorgdheden bekend gemaakt. De minister beloofde de zaak te bekijken", aldus Dedecker. Of er concrete maatregelen op til zijn, weet Jean-Marie Dedecker nog niet. "Maar het zal moeten. Als er niets uit voortvloeit, kan ik de parking in het slechtste geval laten sluiten", aldus Jean-Marie Dedecker. Binnenkort zal hij naar eigen zeggen zowel minister Ben Weyts als minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) officieel aanschrijven om zijn bezorgdheden op papier verder toe te lichten.Intussen probeert Dedecker, die als burgemeester ook aan het hoofd staat van politiezone Middelkerke, naar eigen zeggen kort op de bal te spelen. "In samenspraak met de korpschef zijn er politieacties tegen transmigratie gepland, zoals die op vrijdagnacht. En er werden meteen 24 transmigranten opgepakt. Dat bewijst wel iets", aldus Dedecker.Tijdens de actie werden 23 Irakezen en 1 Iraniër opgepakt. Elf onder hen bleken eerder te zijn aangetroffen en kregen al een uitwijzingsbevel. Vijf personen bleken minderjarig te zijn. De politieactie van PZ Middelkerke was met de steun van politiezones Polder, Westkust, RIHO, de federale politie en de cavalerie, de West-Vlaamse Politieschool, een hondengeleider en een drone-team. Twee weggelopen transmigranten konden via de thermische camera van de drone en met behulp van de cavalerie worden onderschept. Of de actie veel heeft uitgehaald, valt over te twijfelen. Alle 24 werden gelost nadat ze een papier kregen met een bevel om het land te verlaten.(BB)