Janick Samyn nieuwe voorzitter Vlaams Belang Kortrijk

Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Janick Samyn (49) wordt de nieuwe voorzitter van Vlaams Belang Kortrijk. Hij zal vooral inzetten op de verdere groei en uitbouw van de partij in Kortrijk: organisatorisch versterken en nieuwe gezichten aantrekken.

Janick Samyn heeft een managementfunctie bij een chocoladeproducent en woont in Heule. Hij is reeds jarenlang actief, achter de schermen, als regiovoorzitter van de partij.

“We zijn een partij met een duidelijk doel: missie 2024. Samen met onze kopstukken wil ik verder bouwen aan onze partij om nog meer mensen in onze Guldensporenstad te overtuigen. Alleen zo kunnen we eindelijk een beleid voeren waarop de Kortrijkzanen recht hebben: een beleid dat ónze mensen op de eerste plaats zet”, zegt hij.

Stempel drukken

“Bij de lokale verkiezing van 2018 werd mijn partij niet alleen de tweede grootste oppositiepartij van onze stad maar ook, als enige plaats in West-Vlaanderen, groter dan de N-VA. 2019 was dan weer het jaar van de historische parlementsverkiezingen in West-Vlaanderen. Na deze succesvolle verkiezingen wil Vlaams Belang Kortrijk nog meer zijn stempel drukken op de politieke agenda.

“Dit kan alleen met een gestructureerde partij, te beginnen met een goede werking van onze lokale afdeling. En daar wil ik mij ten volle voor inzetten. Afgelopen zondag daagden honderden auto’s op naar het vertrekpunt in Kortrijk voor de protestrit naar Brussel. Dat buitengewone succes moeten we nu omzetten naar de uitbouw van onze partij.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier