Jan Verbrugge nieuwe voorzitter Groen Menen

© Foto SLW
Redactie KW

De Algemene Vergadering van Groen-Menen koos een nieuw bestuur, Jan Verbrugge wordt de nieuwe voorzitter in navolging van Geert Puype. De partij maakt zich klaar voor zes jaar constructieve oppositie.

De volgende zes jaar zetelt Philippe Mingels niet langer alleen in de gemeenteraad. Katrien Poot is de tweede Groen verkozene. De algemene ledenvergadering benoemde op 12 december Jan Verbrugge tot voorzitter. Marieke Uleyn wordt secretaris, Jocelyne Demeulenaere penningmeester. De andere bestuurders zijn Emilie Gelaude, Koenraad Descheemaeker en Geert Vanneste. Karolien Poot en Philippe Mingels maken als gemeenteraadsleden ook deel uit van de vernieuwde kern van Groen Menen.

De huidige voorzitter Geert Puype, secretaris Wilfried Samaey en bestuurslid An Maes verlaten het bestuur.

“We willen de komende drie jaar de partij verder laten groeien“, aldus voorzitter Verbrugge. “Daarnaast willen we voluit gaan voor een constructieve oppositie in de gemeenteraad. De huidige bestuursploeg heeft zeven maanden na het voorakkoord en twee maanden na de verkiezingen nog steeds geen beleidsnota gelanceerd. Het lijkt ons dat er grote nood is aan ideeën. Ons programma staat voor een menselijker, eerlijker en gezonder Menen, Lauwe en Rekkem. Het ziet ernaar uit dat de stad onze constructieve oppositie best zal kunnen gebruiken.”

(SLW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.