Jan Stoens volgt Ronny Vierstraete op als Kortemarkse gemeenteraadsvoorzitter

Redactie KW

In de gemeenteraadszitting van maandagavond 10 februari staat het ontslag van Ronny Vierstraete (Open VLD) als voorzitter van de raad op het programma. Hij bekleedde de functie sinds het begin van deze legislatuur in januari 2019. Op dezelfde raad zal ook zijn opvolger Jan Stoens (Open VLD) worden aangesteld.

“Ronny Vierstraete behaalde bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 het vierde meeste stemmen bij Open VLD, namelijk 826, waardoor het mandaat van gemeenteraadsvoorzitter aan hem toekwam”, vertelt Laurens Vandewalle, gemeenteraadslid en secretaris van Open VLD. “De voorzitter van de gemeenteraad moet de debatten in goeie banen leiden, op de rem gaan staan wanneer raadsleden of zelfs aanwezigen in het publiek uit de bocht dreigen te gaan en tot kalmte aanmanen wanneer de gemoederen verhit raken, met respect voor het huishoudelijk reglement. Zeker in gemeentes waar de verschillende meningen al eens vurig kunnen zijn, is het een niet te onderschatten opdracht. Ronny, die meer een man is van het volk, maakte voor zichzelf na één jaar de eerlijke conclusie dat het beter is dit mandaat door te geven en zich te focussen op zijn taak als gemeente- en OCMW-raadslid, waar hij Kortemark en zijn vele trouwe kiezers nog heel wat diensten kan bewijzen.”

Fractieleider

Zijn opvolger, Jan Stoens, kwam in oktober 2018 als vijfde uit de bus bij Open VLD met 705 voorkeurstemmen. “We hebben bij Open VLD Kortemark veel respect voor de vlotte manier waarop deze voorzitterswissel is verlopen en we houden eraan Ronny te danken voor zijn inzet gedurende het voorbije jaar, maar we wensen natuurlijk ook Jan veel succes voor de komende twee jaar. Als fractieleider bij Open VLD zal ik Jan Stoens vervangen”, geeft Laurens Vandewalle nog mee. “Deze beide wissels tonen aan dat Open VLD Kortemark verder werkt aan de politieke doorstroming en nieuwe en jonge mandatarissen alle kansen geeft om zich op politiek vlak binnen de gemeente verder te ontplooien.”

(JDK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier