Jan Decouttere (N-VA) vervangt Vincent Herman in Wielsbeekse gemeenteraad

Vincent Herman (links) wordt opgevolgd door Jan Decouttere. © gf
Redactie KW

Op donderdag 29 oktober zal Vincent Herman (51) ontslag nemen uit de gemeenteraad. Omwille van persoonlijke redenen zet hij een punt achter zijn ambt van gemeenteraadslid. Wielsbekenaar Jan Decouttere (56) vervangt hem.

Vincent Herman is sinds 2012 lid van N-VA. Daar werd hij voorzitter en nu is hij er penningmeester. Sinds 2018 zetelde Vincent in de gemeenteraad. “Een jaar voor de verkiezingen volgde ik Pavèl Verstraete op in de raad. Toen maakten we nog deel uit van de meerderheid. Sinds 2019 nemen we plaats op de oppositiebanken.”

Vincent kijkt terug op een relatief korte, maar vruchtbare periode. “De noodzaak aan een zebrapad bij de bushalte Waterstraat was voor mij van bij het begin duidelijk. Ik ben blij dat ik daar druk heb kunnen zetten om dat te realiseren. Wegens persoonlijke redenen neem ik nu afscheid van de gemeenteraad.”

De boekhouder uit Wielsbeke zal wel nog penningmeester zijn in zijn partij. “En daarnaast blijf ik ook actief bij de Sint-Bavovrienden, waarmee ik elk jaar de hondenzwemming organiseer.”

Niet Aurelie Declerck

Aurelie Declerck was de eerste vervanger, maar zij woont intussen in Ingelmunster. Na het ontslag van Vincent zal dus de inzwering van Jan Decouttere volgen. Hij neemt vanaf 29 oktober het zitje voor N-VA in. De naar Wielsbeke uitgeweken Gullegemnaar heeft Wielsbeke naar eigen zeggen omarmd. “Ik volgde mijn vrouw Carine naar Wielsbeke, waar ik lid ben geweest of nog lid ben van verschillende verenigingen, zoals het oudercomité van De Vliegeraar en de tafeltennisclub. De mensen kennen me als de wandelaar met de witte golden retriever.”

Jan zal zich toespitsen op verschillende thema’s. “Ik ben geïnteresseerd in sport, cultuur en jeugd, maar ook in gemeentelijke infrastructuur. Als wandelaar zie ik vaak veel zwerfvuil liggen, dus ik wil me verdiepen in het zoeken naar een oplossing voor dat probleem”, besluit hij.

(NVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier