Jan Cornillie uit Bekegem stopt als politiek directeur van SP.A

Links Jan Cornillie en rechts Thijs Verbeurgt, zijn opvolger als hoofd van de SP.A-studiedienst in 2017. © Twitter
Redactie KW

Jan Cornillie stopt als politiek directeur van SP.A en neemt volgend jaar deel aan de parlementsverkiezingen. Zijn vertrek zorgt voor een reshuffle op het partijhoofdkwartier aan de Grasmarkt.

Cornillie was pas sinds eind maart vorig jaar politiek directeur van SP.A. Hij leidde op dat moment al jaren de studiedienst, maar schoof op vraag van voorzitter John Crombez door naar de functie van politiek directeur. Nu vindt hij, zeker voor socialisten, de tijd rijp om een versnelling hoger te schakelen.

“De vernieuwing van de partij en de sp.academy hebben voor een nieuw elan en nieuw talent gezorgd. Die vernieuwing heeft ook mij de energie, de drive en de nodige durf bezorgd om de stap te zetten”, licht Cornillie toe.

Interne stoelendans

Zijn beslissing leidt tot een interne stoelendans, wordt bevestigd door SP.A. Oud-journalist Gorik Van Holen, nu campagnedirecteur, neemt de functie van Cornillie erbij. Inti Ghysels wordt coördinator van de studiedienst, maar blijft de fiscale dossiers opvolgen. De veertigjarige Cornillie zelf vervangt Thierry Vanderkindere als fractiesecretaris in het Vlaams Parlement. Die gaat met pensioen.

Het is nog niet bekend waar Cornillie precies op de lijst zal staan. Hij woont in Vorst, zodat hij zowel bij de federale als de Vlaamse, Brusselse of Europese verkiezingen kan opkomen.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.