Jacques Vermaut is nieuw OCMW-raadslid in Ledegem

Jacques Vermaut legt de eed af als nieuw OCMW-raadslid. © JAN STRAGIER
Redactie KW

Jacques Vermaut (CD&V-VD) legde bij het begin van de gemeenteraadszitting de eed af als nieuw OCMW-raadslid. Hij volgt Geert Breyne van Open VLD op.

De eedaflegging van Geert Cloet, die het eerste Groen-gemeenteraadslid ooit wordt in Ledegem, kon nog niet gebeuren, want Geert kon er donderdag niet bij zijn. Hij zal de plaats innemen van Greet Claeys (SP.A), die ontslag nam om persoonlijke redenen.

Ledegem wil geen fusie

Burgemeester Bart Dochy (CD&V-VD) hield tijdens deze gemeenteraadszitting een betoog over het deelnemen aan het traject ‘Samen sterke besturen maken’ van de Interlokale Vereniging Associatie Midwest. Dit traject wil samenwerkingsverbanden rond gezamenlijke thema’s leggen tussen de gemeenten in het centrum van de provincie, onder meer om zo de fusies van gemeenten te vermijden.

Ook schepen Wally Corneillie (CD&V-VD) mengde zich in het debat. Volgens hem biedt een fusie geen enkele oplossing voor een kleine gemeente zoals Ledegem. “Ik deed een onderzoek naar de financiële kant en daar doen we geen voordeel mee. Ook op politiek vlak kan dit geen goede zaak zijn voor Ledegem.”

Ook de oppositie gaf haar goedkeuring voor de toetreding tot Midwest, al had Piet Vandermersch (Open VLD) wel vragen over de structuur van rechtspersoonlijkheid van dit project.

(LDE)

Meer gemeenteraadsnieuws in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode edities Roeselare en Izegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier