Jacques Maelfait lanceert Harelbeke Vooruit

Jacques Maelfait. © LOO
Redactie KW

Jacques Maelfait, in Harelbeke schepen zonder bevoegdheden, lanceert een nieuwe politieke beweging: Harelbeke Vooruit.

De beweging wil zich profileren als vernieuwend, Vlaams en sociale politiek en wil de vinger aan de pols houden van de Harelbeekse samenleving. “We hebben de vrijheid om, los van alle bestaande politieke families en kleuren, een eigen visie te ontwikkelen. Niet alleen voor Harelbeke, maar ook voor de deelgemeenten. We willen elke Harelbekenaar de mogelijkheid geven zijn of haar stem te laten horen”, duidt Jacques.

Eigen identiteit

De vernieuwde Vlaamse en sociale politieke beweging is van plan samen te werken met Kortrijk Vooruit. “Zodoende willen we een platform vormen, elk met een eigen identiteit.” Jacques Maelfait verliet in januari N-VA Harelbeke uit ongenoegen. In het college van burgemeester en schepenen van Harelbeke bleef hij als onafhankelijke zetelen als schepen, maar raakte later zijn bevoegdheden kwijt.

Bij Kortrijk Vooruit is te horen dat er inderdaad al gesprekken zijn geweest met Jacques Maelfait en er nog volgen. “We zijn gecharmeerd door het feit dat hij zich in onze visie kan vinden”, stelt Geo Verstichel. “We vinden het zelf nog wat vroeg om nu al hierover te communiceren, maar we begrijpen ook Jacques die zich in een andere situatie als ons bevindt.”

Samenwerking

“We zullen nu een samenwerking op poten zetten om de komende gemeenteraadsverkiezingen voor te bereiden. We staan ook open voor andere nieuwkomers”, besluit Geo Verstichel. (PVH-AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier