Jabbeekse schepen Jan Pollet ruimt de baan voor vernieuwing

Jan Pollet (derde van links) en Frank Casteleyn (uiterst links) geven deze legislatuur hun plaats door. © Davy Coghe
Redactie KW

De beloofde vernieuwing is ingezet bij meerderheidspartij CD&V. Schepen Jan Pollet ruimt na een lange carrière als schepen de baan voor Chris Bourgois. Deze voorzitter van KSV Jabbeke was sinds deze legislatuur de voorzitter van de gemeenteraad. Een mandaat dat hij met stijl en respect voor de oppositie invulde. Een andere kandidaat voor een schepenzetel, Wim Vandenberghe, wordt voorzitter van de gemeenteraad.

Jan Pollet was in zijn loopbaan hoofdzakelijk schepen van Sport, iets dat hem op het lijf was geschreven, en later ook van Openbare Werken. Bij dat laatste thema kon Pollet zich minder profileren. Dat hij en straks ook andere schepenen, onder wie Frank Casteleyn, deze legislatuur moesten wijken, was al van bij aanvang de intentie. Zo wil CD&V Jabbeke met een frissere beleidsploeg de tweede helft van deze legislatuur ingaan.

“Jan zal op 1 januari nog negen maanden schepen zijn, maar zal reeds in die periode Chris Bourgois onder zijn vleugels nemen. Daarna neemt Chris over, maar Jan blijft met raad en daad Chris en bij uitbreiding de partij bijstaan. Jan zal in de tijd die volgt zijn sterke schouders zetten onder de uitbouw van de partij en zal ook bij de volgende verkiezing zich kandidaat stellen om de burger ook nog in de volgende legislatuur te dienen. Ik wil Jan dan ook uitdrukkelijk danken voor deze keuze”, zegt burgemeester Daniel Vanhessche die zelf straks zal moeten wijken voor Hendrik Bogaert. (PA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier