Ivan Sabbe uit Bavikhove geen kandidaat meer voor LDD

© BELGA
Redactie KW

Ivan Sabbe van LDD geeft forfait voor de komende verkiezingen. Hij wil zich volledig toeleggen op zijn bedrijf ISPC.

De 53-jarige Bavikhovenaar zetelt momenteel voor LDD in het Vlaams Parlement. Hij zou bij de komende verkiezingen Jean-Marie Dedecker steunen, die enkel nog lijsten indient in West-Vlaanderen, maar wil zich nu toch voltijds toeleggen op zijn bedrijf ISPC, een horecaspecialist. “Ik heb gisteren zijn bedrijf bezocht en heb alle begrip voor zijn keuze”, zegt de partijvoorzitter. “De beslissing is in samenspraak met de partij gebeurd.”

Ivan Sabbe kent alvast het klappen van de politieke zweep. Hij was van 1985 tot 1997 actief binnen PVV-VLD en zetelde gedurende twee legislaturen als gemeenteraadslid in Kortrijk. Hij was zelfs een tijdlang voorzitter van de lokale afdeling. In juni 2007 sloot hij zich aan bij Lijst Dedecker, ondertussen LDD, omdat volgens hem Open VLD te veel naar links was opgeschoven. Hij is een van de LDD’ers van het eerste uur. Samen met stichter en statutair voorzitter Jean-Marie Dedecker tekende hij de krijtlijnen uit van de nieuwe partij.

Dedecker krijgt nu nog steun van Vlaams parlementsleden Boudewijn Bouckaert, Peter Reekmans en Ulla Werbrouck. Parlementslid Jurgen Verstrepen is al twee jaar geen lid meer van de partij en Lode Vereeck stapte eerder dit jaar over naar Open Vld. Patricia De Waele, die eveneens in het Vlaamse halfrond zetelt, maakt haar keuze later bekend, maar de voorzitter vermoedt dat ook zij wil stoppen. (Belga/AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier