Isabel Lebbe nieuwe medewerker voor Vlaams Parlementslid Loes Vandromme

Isabel Lebbe. © TOGH
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Isabel Lebbe ruilt haar job als consulent Landelijke Gilden van de Westhoek in voor parlementair werk als medewerker van Vlaams Parlementslid. Beiden komen uit Poperinge, waar Loes Vandromme (CD&V) schepen is en Isabel Lebbe (CD&V) gemeenteraadsvoorzitter.

De Poperingse Loes Vandromme werd eind mei verkozen tot Vlaams Volksvertegenwoordiger voor CD&V. Op 18 juni legde ze de eed af in Brussel. Ze krijgt binnenkort ondersteuning van Isabel Lebbe uit Poperinge, die haar parlementair medewerker wordt.

Bij de verkiezingen van 26 mei werd eerste schepen Loes Vandromme uit Poperinge voor het eerst verkozen tot Vlaams Parlementslid voor CD&V. Ze kent de werking van het Vlaams Parlement al behoorlijk goed, want voorheen was ze sinds 2012 parlementair medewerker van Jan Durnez. Ze volgde er voornamelijk de commissie onderwijs intensief op. Vanaf 1 oktober krijgt ze nu zelf ondersteuning van een medewerker en dat wordt Isabel Lebbe.

Loes Vandromme.
Loes Vandromme.© TOGH

Isabel ruilt haar job als consulent Landelijke Gilden van de Westhoek in voor parlementair werk. Zelf is Isabel ook politiek actief als voorzitter van de gemeente- en OCMW-raad in Poperinge en in de vorige legislatuur was ze OCMW-voorzitter. Isabel woont in Abele, is gehuwd met Pieter Pannecoucke en samen hebben ze twee dochters: Linde (8 jaar) en Judith (6 jaar).

Sinds haar eedaflegging op 18 juni zat Loes Vandromme trouwens niet stil. Momenteel neemt ze volop deel aan de regeringsonderhandelingen rond het thema onderwijs.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier