Is er geld voorzien voor scholenbouw in Zonnebeke?

Onder meer GBS De Zonnebloem kampt met plaatsgebrek. (Foto ZB)©zenon bekaert beselare
Onder meer GBS De Zonnebloem kampt met plaatsgebrek. (Foto ZB)©zenon bekaert beselare
Redactie KW

Al jaren kampen de gemeentelijke basisscholen De Zonnebloem en De Regenboog met plaatsgebrek. De plannen voor de verbouwingen slepen al enkele jaren aan. Omdat er geen geld voorzien is in het meerjarenplan vroeg de oppositie duidelijkheid.

In een bijkomend punt op de agenda vroeg Koen Descheemaeker (N-VA) het meerjarenplan aan te passen met een budget voor de bouwwerken aan de gemeentescholen. Onderwijsschepen Jan Vandoolaeghe (#Team8980) antwoordde dat bij het opstellen van het meerjarenplan en de begrotingswijzigingen het schepencollege koos om projecten waarvan nog geen exacte kostprijs, onderbouwing of tijdslijn bekend was, niet op te nemen. “Om die reden is het masterplan voor de drie gemeentelijke basisscholen nog niet opgenomen en wordt gewacht op de ramingen van het ontwerp door het architectenbureau.”

Niets voorzien

Raadslid Luk Hoflack (InSamenSpraak) reageerde: “Een meerjarenplan is een visie en daar moeten bedragen opstaan. Nu is er niets voorzien. Promobouw, zoals wij het project destijds hebben opgestart, hebben jullie overboord gegooid. Nu moet je zelf eerst financieren voor je de subsidie van AGION krijgt.”

Raadslid William Doom (Lijst Passendale) riep het bestuur op tot een eerlijke communicatie naar de directie toe omdat er een lange wachttijd bestaat.”

Schepen van Financiën Koen Meersseman (#Team8980) reageerde dat het een zware investering wordt voor de gemeente, maar dat de middelen er zijn. Hij vermeldde er echter ook bij dat de realisatie nog zeker niet voor morgen zal zijn.

(NVZ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.