Inwoonster dient petitie met 900 handtekeningen in tegen werken in Ingelmunster

Sanne (links), gemeentesecreatris Dominik Ronse (rechts). © FODI
Redactie KW

Vrijdagvoormiddag ging Sanne Derveaux haar petitie tegen de vele openbare werken op hetzelfde moment in Ingelmunster overhandigen aan burgemeester Kurt Windels of aan één van de schepenen. Sanne was present, maar helaas was niemand van het college van burgemeester en schepenen aanwezig.

“Dat vind ik erg”, zei ze. “De burgemeester zegt altijd dat hij er is voor zijn inwoners. Ja, om te feesten, maar niet om een slecht-nieuws-show mee te maken. Ik weet ook dat hij veel afspraken heeft, maar hij weet al van maandag dat ik ging langskomen. Op donderdag of nog geen 24 uren voor mijn bezoek liet hij weten dat hij niet kon aanwezig zijn en dat ik een nieuwe afspraak mocht maken.”

“Ook niemand van zijn schepenen was vrij, heel erg”, vervolgt Sanne. “De schepen van openbare werken Jan Rosseel had een vergadering. De schepen van mobiliteit Trui Lambrecht kon er niet zijn. De andere schepenen stuurden ook hun kat. Gewoon omdat het nu eens een slecht-nieuws-show was in plaats van een goed-nieuws-show. Een kaakslag voor de 907 digitale handtekeningen die ik in nog géén week tijd kon inzamelen. Een bewijs dat ze niet inzitten met de vragen van de bevolking, maar enkel maar aan zichzelf denken. Maar ik stop niet.”

Sanne gaf haar digitale petitie af aan de balie. De vrouw wilde niet herkenbaar in beeld komen, maar gaf wel een bewijs aan Sanne dat ze haar bundel had ontvangen. Even later kwam toevallig gemeentesecretaris Dominik Ronse binnen, die wel luisterde naar de uitleg van Sanne en die ook haar petitie in ontvangst nam.

(PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier