Invoering parkeervergunning zorgt voor meer rust aan Abdijhoeve

De parking aan de Abdijhoeve. © foto LIN
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Tijdens de gemeenteraad van woensdagavond 8 januari formuleerde Jens Ballière (Open VLD) een vraag rond het parkeren aan de Abdijhoeve. In de zomer van vorig jaar ontstond daarrond commotie op de sociale media omdat vrachtwagens er voor overlast zorgden.

“Door omstandigheden waren in de stad twee vrachtwagenparkings weggevallen: door de werken in de Mandelwijk en door de transmigratieproblematiek in de Waterstraat/Westkerksestraat. Daardoor is de Abdijhoeveparking een tijdelijk alternatief voor de Oudenburgse vrachtwagenchauffeurs”, zegt Jens Ballière.

Niet langer dan vijf dagen

Om de buurt en de vrachtwagenchauffeurs met elkaar te verzoenen werden aan de parking Abdijhoeve borden geplaatst en alle chauffeurs dienen zich eerst aan te melden bij de burgemeester. “Langer parkeren dan vijf dagen is niet langer toegestaan en het stationeren van koelwagens in werking en gevaarlijke materialen zijn strikt verboden”, aldus het raadslid. “Ik vraag me af hoeveel aanvragen de burgemeester kreeg gedurende de periode juli 2019-december 2019 en of er in die periode officiële klachten geweest met betrekking tot overlast. En hoe ziet u de toekomst van de vrachtwagenparkings in Oudenburg?”

Burgemeester Anthony Dumarey (Open VLD) antwoordde dat met de invoering van de parkeervergunningen de rust voor de buurt is teruggekeerd. “Enerzijds zorgt de duidelijke signalisatie op de parking dat de vrachtwagenchauffeurs veel meer respect tonen naar de buurt toe, anderzijds zorgt het er ook voor dat ze elders buiten Oudenburg parkeren omdat velen voor een nacht niet de moeite doen om een vergunning aan te vragen.”

“In de voorbije maanden werden 17 parkeervergunning toegekend, twee werden geweigerd omdat de vrachtwagens niet aan de voorwaarden voldeden”, aldus nog de burgemeester. (LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier