Ingelmunsterse meerderheid en oppositie bekvechten dit keer over… Oostrozebekestraat

Voorzitter Dirk Debaere en gemeentesecretaris Dominik Ronse tijdens de schorsing van de zitting. (Foto PADI)
Redactie KW

Op de gemeenteraadszitting van dinsdag 21 april kwam het tot een zoveelste incident tussen de CD&V-oppositie en de nieuwe bestuursmeerderheid.

Bij aanvang van de zitting liet de CD&V-oppositie weten dat ze niet akkoord ging met de notulen van de vorige zitting. Toen wilden ze niet stemmen over de punten negen en tien, maar dat stond nu anders vermeld : als een onthouding. Voorzitter Dirk Debaere (N-VA) zei dat men enkel ja, neen of onthouding kan stemmen, maar daarmee was Yves Vercruysse (CD&V) het niet eens.

Ook het aanvullend reglement rond de Oostrozebekestraat zorgde voor heibel tussen meerderheid en oppositie. Schepen Martine Verhamme (De Brug) gaf uitleg hoe de Oostrozebekestraat eruit zal zien, voortgaande op de Provinciale Commissie Verkeer van 10 december 2014. Yves Vercruysse vond dat dit dossier onvolledig was. “Niets, niets en dan ook niets is erin terug te vinden”, regeerde het raadslid, waarna hij verwees naar de Gemeentelijke Begeleidingscommissie Mobiliteit.

Volgens Martine Verhamme moest dit allemaal niet in het dossier voorkomen, omdat het over een gewestweg gaat. “Een gewestweg, maar wel een heel belangrijke toegangsweg voor het centrum.” Raadslid Vercruysse kon dat niet begrijpen. De zitting werd kort geschorst. Burgemeester Kurt Windels (De Brug) zei – na overleg – dat dit dossier misschien niet volledig was, maar dat men daarna de nodige documenten zou bezorgen. Dirk Debaene besloot van de raad te laten stemmen en dat viel niet in goede aarde bij de CD&V-oppositie. (PADI)

Meer gemeenteraadsnieuws in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Izegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier