Inge Vandevelde trekt lijst van Groen Waregem

Groen Waregem gaat naar de verkiezingen van zondag 14 oktober met raadslid Inge Vandevelde als lijsttrekker.

Gemeenteraadslid Inge Vandevelde trekt de lijst van Groen Waregem en gaat voor 33 kandidaten. © JDW

“Wij gaan voor een volledige lijst en willen straks opkomen met 33 kandidaten. Daarvan staan er nu al – met mij erbij geteld – 14 op de lijst”, verduidelijkt Inge Vandevelde. Samen met het raadslid hebben de volgende Waregemnaars toegezegd dat zij kandidaat zijn: Zahra Lakhbizi, Bianka Kühne, Caroline Van Vynckt, Johan Verbeke, Tom Ruysschaert, Pascale Coussement, Nancy Dewaele, Marij Vanlauwe, Hilde Malfait, Gunter Heremans, Tonny Demuytere, Leen Vanlancker, Sonja Blauwblomme, Dries Demuytere en Wilfried Derudder.

Wij zullen 33 gemotiveerde kandidaten voorstellen die in ons programma geloven”, vervolgt Inge Vandevelde. “Zo willen wij eerst en vooral de nu schaarse open ruimte van het agrarisch gebied in Waregem en de deelgemeenten vrijwaren. Dat is voor Groen Waregem heel belangrijk. Wij stellen dat je die nu moet beschermen en opwaarderen. Megalomane bouwprojecten en aanvragen daartoe hebben een strenge omgevingstoets nodig en als het ‘njet’ is, dan blijft het ook ‘njet’ indien de draagkracht van de omgeving waar die projecten zijn gesitueerd wordt aangetast of schade ondergaat.”

Vergrootglas nodig

Ook belangrijk voor Groen is betaalbaar wonen, waarbij onder andere aandacht wordt gevraagd voor creatieve woonvormen als kangoeroewonen, verkeersarme woonerven en samenwonen in veel openbaar groen. “Je hebt een vergrootglas nodig om die te vinden. En dat kan niet. Anderzijds stellen wij dan wel vast dat er voortdurend luxeappartementen bijkomen die peperduur zijn, dat onder andere het dossier van de zone Blauwpoort langs de E17 weer actueel is en de stad dat gebied wil invullen met zware industrie, dat er op de grens met Zulte gedacht wordt aan een megapaardenkliniek met fokkerij, dat er grote kantorencomplexen bijkomen… Groen vindt de schaal en de inplanting van al deze projecten onverantwoord.”

Ten slotte stelt de partij dat duurzame mobiliteit een must is. “Dat punt staat bij ons ook helemaal bovenaan het lijstje. Een vlot openbaar vervoer, deelsystemen voor voertuigen, maar eerst en vooral toch veilige routes voor de zachte weggebruikers”, rondt Inge Vandevelde af.

(DJW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.