In Pittem kan je straks ook stemmen op NieuwPittemEgem

Kaat Dewaele: "We willen vooral inzetten op inspraak, transparantie en duidelijke communicatie, zaken waar het naar onze mening nu nog te veel aan ontbreekt."
Redactie KW

Er is met ‘NieuwPittemEgem’ een nieuwe partij aan het Pittemse politieke firmament verschenen. Boegbeeld van de partij is Kaat Dewaele.

“Ikzelf was eerst van plan bij de komende verkiezingen niet meer deel te nemen,” licht de politica toe. “Ik kreeg echter van zeer veel mensen in Pittem en Egem de vraag mijn beslissing te herzien. Toen ik daarnaast eens ging samen zitten met de mensen van NieuwPittemEgem en ik hun gedrevenheid zag, was ik al snel bereid mijn schouders onder dit nieuwe politieke project te steken.”

De nieuwe partij is een kartel van mensen uit Open Vld en N-VA, maar ook van een flink aantal onafhankelijken zonder enige politieke ervaring.

Tijd voor verandering

“De voorbij maanden hebben we gewerkt aan een programma waar iedereen zich kan in vinden. Wat namen betreft kan ik al zeggen dat naast ikzelf ook Bart Verhelle (vroeger CD&V), Jeroen Delmotte en Carine Patteeuw zullen deelnemen. Van zodra iedereen terug is uit vakantie zullen we de volledige lijst bekendmaken en ons programma toelichten. Onze slogan ‘Tijd voor verandering’ toont alleszins al onze motivering voor de komende zes jaar. We willen vooral inzetten op inspraak, transparantie en duidelijke communicatie, zaken waar het naar onze mening nu nog te veel aan ontbreekt.

(JG)