Ieperse Nancy Six kwam op in Henegouwen: “Er zit toekomst in”

Nancy Six (Vlaams Belang) haalt met Kamerlijst Faire place Nette voorlopig 1,8 % van de stemmen in Henegouwen.


Nancy Six (47), op vandaag fractieleider van het Vlaams Belang in Ieper kwam op in Wallonië, en wel in Henegouwen waar ze rechtstreeks in duel ging met de PS van premier Elio Di Rupo. Ze stond als eerste Vlaamse vrouw op de vierde effectieve plaats voor de lijst Faire place Nette, en dat verwijst naar Front National. Bij 244 van de 487 getelde bureaus haalt de lijst 1,8 % van de stemmen. “Al bij al kan ik best leven met die uitslag”, vertelt Nancy Six. “Faire place Nette is een protestpartij die we met heel lage verwachtingen opgestart hebben. Elke stem voor ons is dus een gewonnen stem. Bovendien hebben we veel kleinere partijen achter ons kunnen laten. Ons programma slaat dus duidelijk aan in Wallonië. Als we iets vroeger en iets intensiever campagne gevoerd hadden, was onze score nog beter geweest.”

Vlaams Belang

Nancy Six sluit niet uit dat er een vervolg komt aan Faire place Nette in Wallonië: “Er zit zeker potentieel in het partijprogramma”, legt ze uit. “We zijn begonnen als een stuntlijst, maar toen we op markten gingen staan, kregen we veel goede respons. Ik sluit de deelname van de Waalse lijst aan toekomstige verkiezingen zeker niet uit.”

Nancy Six is nog steeds lid van Vlaams Belang en werkt als parlementair medewerker voor Filip Dewinter in het Vlaams Parlement. Ook zij zag hoe Vlaams Belang een mokerslag kreeg met de verkiezingsuitslag. “Ik had een achteruitgang verwacht, maar zo hevig… Het is een grote ontgoocheling die pijn doet. Andere partijen plukken de vruchten van ons werk. Op de vraag of het Vlaams Belang nu iets moet veranderen binnen de partijlijn, kan ik niet beantwoorden. Ik schik mij naar het partijbestuur.”

(JL – GF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.