Emmily Talpe: “Hoe of waar ik besmet raakte, is me een raadsel”

Emmily Talpe. (Foto TOGH)
Emmily Talpe. (Foto TOGH)
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

De Ieperse burgemeester en Vlaams Parlementslid Emmily Talpe (Open VLD) is de komende zeven dagen in quarantaine nadat ze positief testte op COVID-19. Ze vertoont geen ernstige symptomen, enkel wat lichte verkoudheidsverschijnselen en geurverlies.

“De burgemeester stelde zaterdagavond verlies van reukvermogen vast. Ze liet zich onmiddellijk testen en kreeg zondag in de vooravond bevestiging van een besmetting met COVID-19”, klinkt het in een persmededeling van Stad Ieper. “De burgemeester vertoont geen ernstige symptomen, enkel wat lichte verkoudheidsverschijnselen en geurverlies.”

Quarantaine

“Conform de geldende richtlijnen gaat ze onmiddellijk in volledige quarantaine voor minstens zeven dagen. Personen met wie de burgemeester de voorbije dagen in contact kwam worden via contactopvolging in kaart gebracht en verwittigd. Haar werkzaamheden worden tijdens de quarantaineperiode digitaal verder gezet van thuis uit.”

Raadsel

Maandag reageerde de burgemeester zelf op haar facebookpagina. “Zaterdag stelde ik vast dat mijn reukvermogen verdwenen was. Het resultaat van de COVID-19 test zondagavond bevestigde dat ik besmet ben. Hoe of waar, is me een raadsel. Ik volg de richtlijnen zo nauwgezet mogelijk, maar dat maakt je niet immuun. Het bewijst nog maar eens hoe gevaarlijk het virus is. Ik zit nu minstens een week in isolatie, maar werk noest verder van thuis uit want ben gelukkig (voorlopig) gespaard wat andere symptomen betreft. Hou jullie allen goed en zorg voor elkaar!”, zegt ze.

(TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier