Ieperlingen willen meer fietspaden en een nettere stad

© belga
Jeroen Laseure

Van 14 februari tot 31 maart kreeg elke Ieperling de kans deel te nemen aan de burgerbevraging Kvraagetaan de Ieperlingen.

Meer dan 4.000 Ieperlingen, 4.089 om exact te zijn, vulden de burgerbevraging in. Dat is 13,8% van de 29.688 Ieperlingen ouder dan 16 jaar. Aan de hand van een reeks vragen en opties kon men laten weten wat voor hen persoonlijk belangrijk was en meer nog, zelf voorstellen doen voor de eigen buurt of deelgemeente. De resultaten zijn nu verwerkt en worden meegenomen bij de opmaak van de meerjarenplanning 2020-2025.

In de vragenreeks rond prioriteiten kon de Ieperling een reeks van 10 projecten rangschikken volgens eigen belangrijkheid. De top drie bestaat uit: meer en comfortabele fietspaden, betere en veilige voetpaden en tenslotte netheid.

Tevens werden een aantal stellingen geponeerd waarmee men al dan niet akkoord kon gaan. Iets meer dan 86 procent van de bevraagden kiest voor het geleid en slechts beperkt toelaten van toeristenbussen in het centrum. 71,1 procent wil dat de stad belangrijke stappen zet om van Ieper tegen 2050 een klimaat neutrale stad te maken. 58,9 procent wil dat de Menenstraat op bepaalde dagen een verkeersvrije winkel en wandelstraat wordt. 54,6 procent vindt dat niet-Ieperlingen een hogere inkomprijs moeten betalen voor het zwembad en 46,6 procent wil onze rol als Ieper, dé Vredesstad, meer zichtbaar maken.

Het zijn slechts enkele opmerkelijke resultaten. De volledige analyse kan je terugvinden op https://www.ieper.be/resultaten-kvraagetaan.

Het stadsbestuur gaat nu aan de slag met deze resultaten. Burgemeester Emmily Talpe: “De antwoorden en geleverde ideeën zullen ons helpen om keuzes te maken bij de opmaak van het meerjarenplan 2020 – 2025. Een belangrijk doel van dit nieuwe meerjarenplan is verder te evolueren naar een aantrekkelijke en aangename stad om te leven, te wonen en te werken en dit met de hulp van de burgers. Via burgerparticipatie komen we te weten welke de prioriteiten zijn die belangrijk zijn voor de Ieperling, wat de noden zijn, wat er hen nauw aan het hart ligt en op welke vlakken er verbetering mogelijk is. Ik wens hierbij iedereen die aan de bevraging heeft deelgenomen nog eens hartelijk te danken voor de vele voorstellen, constructieve meningen en stevige samenwerking.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten