IEPER2030 (ex-Vlaams Belang Ieper) heeft nieuw logo na heisa rond gebruik klaprozen

De drie logo's in drie weken van IEPER2030. (Foto TOGH)
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Nadat de Ieperse gemeenteraadsleden Nancy Six en Saskia Dehollander uit Vlaams Belang stapten richtten ze een maand geleden de nieuwe partij IEPER2030 op. Hun logo met twee klaprozen in plaats van de nullen viel echter niet in goede aarde bij het In Flanders Fields Museum. Nu stelt de partij haar nieuw logo voor.

Nadat de nieuwe partij IEPER2030 op 28 april het oorspronkelijke logo had voorgesteld, werd fractieleider Nancy Six de dag zelf al via de schepen van Musea Dimitry Soenen (N-VA) op de hoogte gebracht van het feit dat er bezwaren waren tegen het gebruik van de klaprozen in het logo. “Aanvankelijk werd gezegd dat er bezwaren waren gekomen vanuit het IFFM en de CWGC, maar dat laatste bleek uiteindelijk niet de kloppen”, vertelt Nancy Six. “Op 30 april had ik telefonisch contact met de persverantwoordelijke van de CWGC, waardoor snel duidelijk werd dat de CWGC ten onrechte erbij betrokken werd. Via de sociale media heb ik mijn verontschuldigingen aangeboden aan de CWGC, omdat ik was voortgegaan op de woorden van de schepen.”

‘Critici bedanken’

“Na overleg beslisten we om alsnog het logo aan te passen”, vervolgt Nancy Six. “Niettegenstaande er reeds een bestelling van promotiemateriaal en drukwerk was geplaatst. Aanvankelijk betreurden wij het feit dat ons gevraagd werd het logo te veranderen, maar achteraf gezien zijn wij meer dan tevreden over het nieuwe aangepaste logo. Dus bij deze willen wij ‘de critici’ bedanken voor hun commentaar op het gebruik van de klaprozen.”

Kloppend hart

IEPER2030 heeft nu de twee klaprozen vervangen door één kloppend hart. “Daarmee willen we de liefde voor Ieper en de Ieperlingen symboliseren. Ik hoop dat de hartspecialisten nu geen bezwaar gaan indienen tegen het gebruik van een hart in het nieuwe logo”, knipoogt Nancy Six.

“Na de ‘valse start’ van eind april staat de nieuwe partij nu in de startblokken, om na de lockdown naar buiten te kunnen komen. In afwachting daarvan hebben enkele vrijwilligers van IEPER2030 zich aangeboden om mee te helpen met het verdelen van de gratis mondmaskers van Stad Ieper”, besluit Nancy Six. (TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier