Huis van het Kind onder vuur in Hooglede

Het Huis van het Kind komt op het gelijkvloers van Blok C. © (Foto JD)
Redactie KW

Maandagavond werd op de gemeenteraad in Hooglede de inrichting van het Huis van het Kind besproken. Dit ‘huis’ komt binnenkort op het gelijkvloers van het woonblok, bekend als Blok C, gelegen achter het gemeentehuis van Hooglede.

Schepen Mieke Debergh (Open VLD) belichtte de plannen: “Het consultatiekantoor voor Kind en Gezin krijgt er een onderkomen, met onder andere een bureel voor de geneesheer en een kamer voor de verpleegkundigen. Ook de verantwoordelijke voor de buitenschoolse kinderopvang krijgt er een kantoor.”

Oppositiegroep NVA-Plus toonde zich niet echt gewonnen voor heel het concept. Jan Lokere verwoordde: “Wat is de meerwaarde van die aparte locatie voor de gemeentediensten ten opzichte van de huidige werking? Je moet het gebouw ook onderhouden en verwarmen. De verantwoordelijken van de kinderopvang zitten nu mooi samen in het gemeentehuis, en met het Huis van het Kind creëer je een eiland.”

“In het eigenlijke gemeentehuis is er geen privacy als ouders met problemen die verantwoordelijke opzoeken”, antwoordde Mieke Debergh. “En in het gemeentehuis moet je met een buggy twee liften nemen om bij die dienst te raken. Trouwens, in het Huis van het Kind kunnen we ook samenwerken met Gezinsbond, of met de privékinderopvang.”

De oppositie bleek niet echt overtuigd, maar keurde toch de geplande inrichting van het Huis van het Kind goed.

(JD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.