Huidige coalitie gaat door in provincieraad

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Jos Remaut

Wat algemeen vermoed werd, wordt bevestigd : CD&V, SP.A en Open VLD willen ook in de komende zes jaar de provincie besturen. Tegen eind deze week zouden ook de namen van de nieuwe gedeputeerden bekend moeten zijn.

CD&V behaalde gisteren 10 van de 36 zetels in de nieuwe provincieraad, SP.A en Open VLD elk 5. Samen maakt dit een meerderheid van 20. “Samen hebben we de voorbije zes jaar een mooi parcours gereden en daar willen we nog zes jaar voor gaan. Duurzaamheid wordt het leidmotief voor het beleid. In de komende zes jaar gaan we voluit voor de toekomst van de provincie West-Vlaanderen”, luidt het korte gezamenlijke bericht van de drie partijen, bij monde van Bart Nayaert (CD&V), Jurgen Vanlerberghe (SP.A) en Anthony Dumarey (Open VLD).

Namen van nieuwe gedeputeerden zijn er nog niet, maar er zou, in tegenstelling tot de vorige keer, wel eens vrij snel witte rook uit het provinciehuis kunnen komen. Er ligt blijkbaar al een eerste verdeling op tafel, maar die zou pas naar het einde van de week worden bevestigd. Maar het vinden van de noodzakelijke vrouwelijke gedeputeerde zou zo te horen niet zo’n zware uitdaging worden als aanvankelijk gedacht.

Vanaf de komende bestuursperiode zijn er maar vier gedeputeerden meer in plaats van de huidige zes. Van de huidige ploeg zijn enkel nog Jean de Bethune en Bart Naeyaert, beiden CD&V, lid van de nieuwe provincieraad.

De nieuwe provincieraad wordt geïnstalleerd op maandag 3 december.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier