Huidig schepen Bossuyt grijpt naast nieuwe schepenzetel in Harelbeke

© LOO
Redactie KW

De Algemene Vergadering van SP.A Harelbeke kiest Dominique Windels en Melissa Depraetere voor de enige SP.A-schepenplaats in de nieuwe legislatuur. Dominique vult de eerste drie jaar in, Melissa de andere drie. Door die keuze valt huidig schepen Inge Bossuyt in 2019 buiten het college.

In 2019 verdwijnt Inge Bossuyt na 10 jaar uit het schepencollege. In 2007 werd ze verkozen met 906 voorkeurstemmen en in 2008 werd ze schepen van Mobiliteit en Milieu als vervanger vaan Carlo Daelman. In 2013 werd ze schepen van Financiën met 1.071 voorkeurstemmen. In 2018 stond de teller op 1.018. Dit bleek echter niet genoeg om de enige schepenzetel voor SP.A te bemachtigen. Melissa kreeg 1.056 voorkeurstemmen, Dominique 1.194.

“Met de keuze voor Melissa en Dominique respecteren we het aantal voorkeur- en naamstemmen. De tweede reden is dat we naar de verkiezing trokken met het voornemen de jongeren de kans te geven. We kijken zo naar de toekomst en investeren er in”, aldus burgemeester Top. Inge was te erg aangedaan om te reageren, maar geeft mee dat ze erg ontgoocheld is.

(Peter Van Herzeele/foto LOO)