Houthulst investeert 426.000 euro in nieuwe fietspaden

Het fietspad in de Vinkeniersstraat wordt een verbindingsweg van de wijk van Jonkershove naar de Stokstraat. © TOGH
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Op de gemeenteraad in Houthulst verraste schepen Geert Van Exem (CD&V) iedereen met de mededeling dat het gemeentebestuur 426.000 euro zal investeren in nieuwe fietspaden.

De goedkeuring van de lastvoorwaarden en gunningswijze voor de heraanleg vn het fietspad Stokstraat en Woumenstraat én de aanleg van een fietsstrook in de Holleweg, Vinkeniersstraat en Valkestraat stond niet op de oorspronkelijk dagorde van de gemeenteraad, maar werd behandeld als toegevoegd punt. “We hebben in het verleden onder andere geïnvesteerd in gemeenschapszalen in de dorpen, nu is het tijd om te investeren in de fietspaden“, stak schepen van Openbare Werken Geert Van Exem (CD&V) van wal. “In de Stokstraat gaat het om het gedeelte tot aan de Zuid-Torhoutstraat die heraangelegd wordt. In de Woumenstraat komt er een nieuw fietspad tot aan de grens met Diksmuide, als je van Jonkerhove komt aan de linkerkant van de weg.”

Fietstoerisme aanwakkeren

“Met nieuwe fietspaden in de Holleweg, Vinkeniersstraat en Valkestraat willen we het fietstoerisme in Houthulst aanwakkeren”, vervolgde de schepen. “Het gaat om alternatieve routes die nu vaak gebruikt worden als sluipwegen. De Holleweg is een ideale verbindingsweg tussen de Esenstraat en de Zarrenstraat op de heuvelrug van Klerken, een van de mooiste plaatsen om te fietsen in Houthulst. Het wordt een fietspad op één spoor in het midden van de weg die enkel door fietsers is. Met andere woorden, met de auto kan je er niet overheen. Wel voorzien we een tractorsluis. Idem voor de andere nieuwe fietspaden. Het fietspad in de Vinkeniersstraat wordt een mooie verbindingsweg van de wijk van Jonkershove naar de Stokstraat, terwijl het fietspad in de Valkestraat het centrum van Merkem zal verbinden met de Iepersteenweg. De investering voor de gemeente bedraagt 426.000 euro, wat een enorm bedrag is, maar het gaat dan ook om 4,1 à 4,2 kilometer nieuwe fietspaden”, besloot Geert Van Exem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier