Hoogleeds OCMW-voorzitter Erwin Delbeke stopt ermee op 1 september

© Joost Decorte
Redactie KW

Dat Erwin Delbeke (Samen Sterk) er een punt wilde achter zetten, is al langer dan vandaag geweten. Maar nu plakt hij er dus zelf een datum op.

Na een flink incident in de gemeenteraad van eind juni vorig jaar, was het al duidelijk dat Erwin Delbeke moeilijk nog verder kon functioneren. Hij werd het vuur aan de schenen gelegd door de vorige OCMW-voorzitter Wim Vansteelant (NVA-Plus), die hem onder meer ook verweet altijd maar over zijn mogelijk ontslag te praten, maar daar nooit een datum op te plakken. Een en ander ontaardde toen in een scheldpartij.

Lang werd aangenomen dat Erwin Delbeke zijn mandaat zou beëindigen op 1 mei van dit jaar. Maar in een kort persbericht meldt hij nu dat hij op 1 september zijn ambt neerlegt. Ten gepaste tijde zal hij hieromtrent meer informatie verschaffen : “Momenteel gaat alle tijd en aandacht naar de projecten die lopende zijn.”

Erwin zou van die gelegenheid gebruik maken om al zijn politieke activiteiten te stoppen. In de wandelgangen circuleert de naam van Dimitri Carpentier als de nieuwe OCMW-voorzitter, maar daaromtrent werd nog niets geofficialiseerd. (JD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.