Hooglede stelt meerjarenplanning voor

Woonzorgcentrum Ter Linde krijgt een grondige facelift. © (Foto JT)
Redactie KW

Het gemeentebestuur heeft de meerjarenplanning voorgesteld. In totaal wordt voor 22,8 miljoen geïnvesteerd. De grootste slokop is de vernieuwing van de B-vleugel van het woonzorgcentrum Ter Linde. Hier worden de 46 kamers anderhalve keer zo groot. Verder worden er ook 11 nieuwe kamers bijgebouwd. De totale investering bedraagt 8,6 miljoen euro.

In 2021 zijn er grootschalige rioleringswerken voorzien in het centrum van Gits, een investering van meer dan een miljoen euro. Daarnaast wordt er nog anderhalf miljoen euro voorzien voor een Diftar-containerpark op de site van de oude steenoven.

“We spreken over een ambitieus, realistisch en betaalbaar meerjarenplan met vier pijlers,” aldus burgemeester Rita Demaré (CD&V). “Het gaat om dienstverlening, duurzaamheid, ondernemen en zorg. We willen een ondernemende, trotse en verbonden gemeente zijn met ruimte voor iedereen.”

De oppositie is niet onder de indruk van het meerjarenplan. “Het aantal investeringen is vrij beperkt,” aldus Kristof Pillaert (Groep 21). “De meeste investeringen kwamen al aan bod dus van echte vernieuwingen is er geen sprake. Dit is een gemiste kans om de belastingen te verlagen, zo blijven we bij de hoogste van de regio.”

(JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier