Hindryckx (CD&V) wordt burgemeester van Houthulst

Joris Hindryckx. © (Foto TOGH)
Redactie KW

Er is eindelijk witte rook in Houthulst. Joris Hindryckx neemt de sjerp over van lijsttrekker en uittredend burgemeester Ann Vansteenkiste.

Joris Hindryckx behaalde meer voorkeurstemmen dan Ann Vansteenkiste. “We willen gehoor geven aan de stem van de kiezer“, klinkt het bij CD&V.

Hindryckx wordt burgemeester voor vijf jaar en daarna eerste schepen. Zijn bevoegdheden zijn algemeen beleid, financiën, veiligheid en communicatie. Jeroen Vandromme wordt voor vijf jaar eerste schepen, met als bevoegdheden burgerlijke stand, brandweer en vrije tijd, en daarna burgemeester.

Huidig burgemeester Ann Vansteenkiste wordt tweede schepen met als bevoegdheden sociale zaken, huisvesting en kinderopvang. Erik Verbeure is de derde schepen en krijgt openbare werken en afvalbeleid. Huidig OCMW-voorzitter Tessa Vandewalle is schepen van Ruimtelijke Ordening, Mobiliteit, Landbouw, Ondernemen en Fietsbeleid, een nieuwe bevoegdheid.

Lijsttrekker Nico Vanstroobant van SP.A krijgt de vijfde schepenambt. Hij wordt bevoegd voor dierenwelzijn, onderwijs en milieu. Uittredend schepen Geert Van Exem wordt voorzitter van de gemeenteraad.

(TOGH)