Hinder verwacht voor rioleringswerken in hartje Ardooie

Redactie KW

Eind volgend jaar starten de rioleringswerken in de Stationsstraat en de zijstraten, dat maakte de burgemeester bekend op de gemeenteraad. Met maar liefst 330 werkdagen zal dat ook voor hinder zorgen, al zal die tot een minimum beperkt worden.

Eind volgend jaar moeten de rioleringswerken in de Stationsstraat en de zijstraten van start gaan. De riolering wordt er vernieuwd en dat zal uiteraard voor de nodige hinder en overlast zorgen. “Toch willen we die zoveel mogelijk binnen de perken houden. We zullen zo gefaseerd werken, zodat de straten niet langer zullen openliggen dan nodig. De inwoners en de handelaars uit de straat zullen op tijd geïnformeerd worden. We zullen ook de nodige maatregelen treffen en omleidingen voorzien.”

Voor de rioleringswerken wordt op een bedrag gerekend van meer dan 5 miljoen euro. Meer dan de helft wordt bijgedragen door de gemeente zelf. “Een serieuze financiële inspanning”, aldus burgemeester Karlos Callens (Groep82). “We kunnen evenwel de inwoners gratis laten aansluiten op het net, wat in omliggende steden en gemeenten vaak niet het geval is.”

De werken starten dus zeker ná de Eneco-tour volgend jaar. Als de werken vlot opschieten, zou een eventuele passage het jaar erop ook moeten mogelijk zijn.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier